Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer: Οδεύουν προς το τέλος τους

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer: Οδεύουν προς το τέλος τους

ΝΕΑ

BMW 2 Active Tourer/Gran Tourer: Οδεύουν προς το τέλος τους

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν, η BMW σκέφτεται σοβαρά το τέλος της παραγωγής για την γκάμα των εκδόσεων της Σειράς 2 Active και Gran Tourer.

Advertisement
Advertisement

 

Σε συνέντευξή του σε βρετανικό μέσο, ο αντιπρόεδρος στον τομέα της παραγωγής της γερμανικής φίρμας, Peter Henrich, τόνισε πως τα δύο MPV μοντέλα αναμένεται να σταματήσουν, καθώς δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί η νέα γενιά τους. Όπως είναι φυσιολογικό, όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη κατηγορία δεν  έχει μέλλον, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ οι ιθύνοντες του Βαυαρού κατασκευαστή επιθυμούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών στα SUV. Επίσης δήλωσε πως το ντουέτο των MPV της BMW είχε και έχει μία αρκετά καλή πορεία, σε ότι αφορά τις πωλήσεις, αλλά και το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Για τους λάτρεις των αριθμών, σημειώστε ότι οι συνολικές πωλήσεις τόσο της Active Tourer, όσο και της Gran Tourer, το 2016 έφτασαν τις 100.502, μονάχα στην Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός όμως μειώθηκε στις 85.255 για το 2017, στις 68.367 το 2018, ενώ για το πρώτο τετράμηνο του 2019 αναμένεται ακόμα χαμηλότερος. Πως όμως η BMW θα πείσει τους υποψηφίους αγοραστές να αλλάξουν κατηγορία και να μετακινηθούν στα SUV; Ίσως η  λύση να βρίσκεται στην τοποθέτηση και μίας τρίτης σειράς καθισμάτων στο μικρότερο εκ των SUV μοντέλων της εταιρείας, την X1, η οποία τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, πρόκειται να μπει στην 3η γενιά της.