Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια κίνηση θα σας σώσει την ζωή στην καραμπόλα; (+video)

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια κίνηση θα σας σώσει την ζωή στην καραμπόλα; (+video)

ΝΕΑ

Ποια κίνηση θα σας σώσει την ζωή στην καραμπόλα; (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο συγκλονιστικό video από μία απίστευτη καραμπόλα στην Κίνα μας δείχνει ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνουμε για να γλιτώσουμε.

Advertisement
Advertisement

Η εμπλοκή σε ένα ατύχημα που οδηγεί σε καραμπόλα με πολλά ακόμα αυτοκίνητα είναι κάτι που τρομάζει τους οδηγούς και τραβάει συνήθως και τα φώτα της δημοσιότητας.

Το πιο σοφό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι, πρώτα από όλα, να αποφύγει να βρεθεί σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση.

Η διατήρηση των αποστάσεων και η μείωση της ταχύτητας ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο αποτελούν την βασική συνταγή για να μειώσει κανείς στο μέγιστο τις πιθανότητες να αποτελέσει κομμάτι ενός σωρού από σιδερικά.

Advertisement
Advertisement

Αν όμως οι συνθήκες σας φέρουν σε μία τέτοια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση υπάρχει μία και μόνη κίνηση που θα σας γλιτώσει από περισσότερα προβλήματα. Και ίσως να σας σώσει την ζωή.

Από την στιγμή που θα χτυπήσετε τον μπροστινό σας, και αμέσως αφού συνέλθετε από το σοκ (και δεν είστε τραυματισμένος) θα πρέπει να απομακρυνθείτε άμεσα από το σημείο.

Πρώτα βοηθάτε τους άλλους επιβάτες, και κυρίως τα παιδιά να απεγκλωβιστούν, και στην συνέχεια απομακρύνεστε το συντομότερο δυνατό από το όχημά σας, σε ασφαλές σημείο πίσω από τις μπαριέρες και προς την κατεύθυνση που έχουν συγκεντρωθεί τα άλλα τρακαρισμένα οχήματα.

Advertisement

Κάθε δευτερόλεπτο μετρά όταν είστε ο τελευταίος στην ουρά της καραμπόλας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα επακολουθήσει, ακόμα και έχουν ήδη σταματήσει άλλα αυτοκίνητα πίσω σας.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το περιστατικό έγινε πριν λίγες ημέρες στην Κίνα σε έναν δρόμο όπου τα αυτοκίνητα κινούνται υπό βροχή.

Advertisement

Η κάμερα του αυτοκινήτου καταγράφει όσα συμβαίνουν, με τους οδηγούς και τους επιβάτες να προσπαθούν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί.

Και ενώ όλα φαίνεται να έχουν τελειώσει ένα φορτηγό, και αργότερα άλλο ένα, παρασέρνουν ότι βρίσκεται εμπρός τους, πέφτοντας πάνω στα ήδη σταματημένα αυτοκίνητα, με τους επιβάτες να γλιτώνουν από τύχη.

Αν λοιπόν βρεθείτε σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση, η πρώτη και πιο σημαντική απόφαση που θα πάρετε είναι να φύγετε όσο γίνεται πιο γρήγορα μακριά από το σημείο.

Advertisement

Αφήστε τα όλα πίσω και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβάν. Μετά, σώος και αβλαβής, μπορείτε να επιστρέψετε στον τόπο του ατυχήματος και να εκτιμήσετε την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλειστή η Εθνική στον Αυλώνα λόγω καραμπόλας (Video)
Εικόνες-σοκ από καραμπόλα 200 αυτοκινήτων! (+video)
Καραμπόλα με πάνω από 50 αυτοκίνητα και 3 νεκρούς (+video)