Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Bentley: Ηλεκτρική γκάμα έως το 2030

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley: Ηλεκτρική γκάμα έως το 2030

Mobility

Bentley: Ηλεκτρική γκάμα έως το 2030

Mobility

Η Bentley σχεδιάζει να κάνει ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της να αποτελείται από υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2026, με στόχο το 2030 να βρει την πάλαι ποτέ Βρετανική μάρκα, μόνο με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου προέκυψε πως η Bentley σχεδιάζει να έχει το 2030 γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Στο σχέδιο της Bentley, περιλαμβάνεται ο συνολικός μηδενισμός του αποτυπώματος που αφήνει η παραγωγική διαδικασία στο περιβάλλον, κάτι που θα επηρεάσει και την εφοδιαστική αλυσίδα των προμηθευτών της. Το εργοστάσιο της Bentley πιστοποιήθηκε ως ουδέτερο από άνθρακα από την Carbon Trust πέρυσι και η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές της κατά 75% από τα επίπεδα του 2010, έως το 2025. Η Bentley ανακοίνωσε προηγουμένως ότι θα προσφέρει μια υβριδική παραλλαγή κάθε μοντέλου έως το 2023 και θα λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έως το 2026.

Advertisement
Advertisement

Μια plug-in υβριδική έκδοση της Bentayga κυκλοφόρησε ήδη και θα την ακολουθήσουν δύο ακόμη υβριδικές εκδόσεις plug-in μέσα στο 2021, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου θα παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα από ότι προγραμματιζόταν, δηλαδή το 2025. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο άλμα για μια μάρκα που, από τη δική της εκτίμηση, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός 12κύλινδρων βενζινοκινητήρων στον κόσμο και προφανώς ήταν… ​​ασυνεπής –για να το πούμε κομψά- στους στόχους της για ηλεκτροκίνηση την τελευταία δεκαετία.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Νέα Bentley Flying Spur με V8 κινητήρα και έμφαση στην οδηγική απόλαυση

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον Όμιλο VW

Advertisement

To facelift της Bentley Bentayga

 

 

Advertisement