Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed με 650 ίππους

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Bentayga Speed με 650 ίππους

ΝΕΑ

Bentley Bentayga Speed με 650 ίππους

ΝΕΑ

Η Bentley θα ολοκληρώσει τη σειρά Bentayga με τη ναυαρχίδα και τον κωδικό “Speed” αργότερα μέσα στο έτος, με στόχο τι άλλο από το να προσφέρει την απόλυτη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και πολυτέλειας σε ένα ολοκληρωμένο και πολυτελές πακέτο SUV.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Bentayga Speed, η οποία σημειώστε πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα παρουσιαστεί επίσημα σύντομα, θα υιοθετεί τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα W12 των 6,0 λίτρων. Ένα μείγμα αλλαγών στο λογισμικό της διαχείρισης θα αυξήσει την ισχύ από τους 600 στους 650 ίππους. Αναβάθμιση θα γίνει όπως αναμενόταν και στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι χρόνοι των επιδόσεων. Αφορμής δοθείσης τα νούμερα είναι παραπλήσια αν όχι καλύτερα από την Lamborghini Urus με τον ίδιο κινητήρα. Θα υπάρξουν ωστόσο αναθεωρήσεις και στο στήσιμο της Bentayga, προκειμένου να δοθεί στο μεγάλο SUV περισσότερος σπορτίφ χαρακτήρας, χωρίς να επηρεάζονται αρνητικά τα επίπεδα άνεσης. Το απόβαρο των 2,4 τόνων πάντως παραμένει…

Αναβαθμίσεις παρατηρούνται και στην χλιδάτη καμπίνα η οποία υιοθετεί πολλά στοιχεία από την Continental GT Speed. Μετά την Speed, έχει σειρά η πολυαναμενόμενη υβριδική Bentayga plug-in η οποία θα εμφανιστεί τελικά στους δρόμους από τον Οκτώβριο. Το αυτοκίνητο παραγωγής παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2018, αλλά οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από το φαινόμενο του WLTP μετέφεραν το λανσάρισμα ένα χρόνο αργότερα από ό, τι αρχικά αναμενόταν. Η Bentayga Hybrid χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6 3.0 λίτρων, ο οποίος είναι ίδιος με τον αντίστοιχο της Porsche Cayenne E-Hybrid.

Advertisement
Advertisement