Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή η F-Type Project 7

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην παραγωγή η F-Type Project 7

ΝΕΑ

Μπαίνει στην παραγωγή η F-Type Project 7

ΝΕΑ

Την είδαμε πέρυσι σε πρωτότυπη μορφή, φέτος στο Γκούντγουντ θα μας αποκαλυφθεί σε έκδοση παραγωγής! Ο λόγος για την εντυπωσιακή F-Type Project 7!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η επιλογή του τόπου και χρόνου δεν είναι τυχαία. Οι βρετανοί θα κάνουν την πρεμιέρα του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στην ιστορία τους (!) γιορτάζοντας έτσι τα 60 χρόνια από τη «γέννηση» της D-Type που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

Η F-Type Project 7 θα παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια, με την ευθύνη δημιουργίας τους να βαραίνει την ομάδα ειδικών λειτουργιών της Land Rover. Πρόκειται για διθέσιο roadster (αυτή είναι η βασική διαφοροποίηση από το πρωτότυπο που είδαμε πέρυσι) που παρά την αγωνιστική του εμφάνιση με τα ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά βοηθήματα (spliter εμπρός, ποδιές στο πλάι, κινούμενη πίσω αεροτομή), θα κινείται απολύτως νόμιμα στους δημόσιους δρόμους.

Θα προσφέρεται και για… καθημερινή χρήση (λέμε τώρα) με χώρο αποσκευών 196 lt, ενώ η οροφή θα είναι αποσπώμενη και θα μπορεί να αποθηκεύεται σε αυτόν. Το βάρος του, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, περιορίζεται στα 1585 κιλά.

Advertisement

Πάμε όμως και στα ωραία. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 5λιτρος supercharged V8 κινητήρας βενζίνης, που θα βγάζει 575 PS με 69.3 kgm ροπής! Η ισχύς θα περνάει στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Η Jaguar ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα μόλις… 300 χιλιόμετρα την ώρα!

Επειδή καλά επιταχύνεις, πρέπει όμως να μπορείς και να σταματήσεις, η F-Type Project 7 εφοδιάζεται με κεραμικά φρένα ενώ η οδηγική της απόδοση ωφελείται από νέο set-up στην ανάρτηση, σύστημα Torque Vectoring αλλά και το δεύτερης γενιάς ενεργό διαφορικό της Jaguar (EAD).

Advertisement

Η επίσημη πρεμιέρα της F-Type Project 7 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου ενώ οι παραδόσεις της θα αρχίσουν από τα μέσα του 2015.

Advertisement