Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πανάκριβες διαφημίσεις του τελικού των τελικών! (+video)

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι πανάκριβες διαφημίσεις του τελικού των τελικών! (+video)

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πανάκριβες διαφημίσεις του τελικού των τελικών! (+video)

ΝΕΑ

Η ώρα του Super Bowl του 2024 πλησιάζει. Και όπως συνηθίζεται κάθε χρονιά, οι εταιρίες αυτοκινήτων ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για λίγα δευτερόλεπτα προβολής στο ημίχρονο.

Advertisement
Advertisement

Το Super Bowl του πρωταθλήματος NFL θεωρείται ως ο μεγάλος τελικός του αμερικάνικου football. Και αποτελεί το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς για την Αμερική, με τεράστια θεαματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός πλην των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εταιρίες που διαγκωνίζονται για να συμμετάσχουν στο γεγονός πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια για μία διαφήμιση στο ημίχρονο του αγώνα. Και πλέον έχει γίνει κάτι σαν θεσμός, οι αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν την τιμητική τους.

Για κάθε εταιρία που θα πληρώσει τα αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια, είναι ζήτημα τιμής να έχει κάτι έξυπνο και ενδιαφέρον που θα τραβήξει το κοινό. Και ξοδεύουν επίσης τεράστια ποσά για την παραγωγή τους, ώστε τελικά να ξεχωρίσουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Τα ποσά κυριολεκτικά ζαλίζουν, καθώς για 30 μόλις δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου, στον περσινό τελικό η κάθε εταιρία πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια. Και για φέτος το νούμερο αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερο.

Ας δούμε μερικές από τις διαφημίσεις που θα προβληθούν φέτος σε αυτό το μεγάλο event που θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου.

BMW
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW θα κάνει το ντεμπούτο της σε μια διαφήμιση που φαίνεται να διαδραματίζεται (εν μέρει) σε κάποιο αρχοντικό και στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Christopher Walken.

Advertisement

Προς το παρόν υπάρχει μόνο το teaser αν και μάλλον θα αναφέρεται σε κάποια από τα ηλεκτρικά μοντέλα της.


Kawasaki
Η ιαπωνική εταιρεία θα διαφημίσει τα Ridge και Ridge XR. Το Ridge διακρίνεται για τον “επαναστατικό” τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 999 κ.εκ. που αποδίδει 96 έως 116 ίππους και αναρτήσεις με μεγάλη διαδρομή για τρελές off road αποδράσεις.

Advertisement


Kia
Μέχρι στιγμής, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Kia θα έχει μια διαφήμιση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Kia EV9.


Toyota
Στη σειρά διαφημίσεων της Toyota για το σχετικό παιχνίδι φέτος εμφανίζεται ο πρώην quarterback του NFL, Eli Manning, που ψάχνει για ένα νέο όχημα. Μια διαφήμιση τον δείχνει να περνάει από ένα Supra, και στη συνέχεια από ένα Tundra κ.λπ. πριν μείνει με την απορία. Αλλά υπάρχουν και άλλα.


Volkswagen
Η Volkswagen, θα διαφημίσει τα ηλεκτρικά της οχήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, με την πρώτη της διαφήμιση σε μεγάλο παιχνίδι από το 2014 να τονίζει πόσο μακριά έχει φτάσει η εταιρεία από τις ταπεινές της ρίζες με το Type 1/Beetle τη δεκαετία του 1950 και του 1960 στις ΗΠΑ, μέχρι σήμερα με την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου ID Buzz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απαγόρευσαν διαφήμιση της Toyota (video)
Kολοτούμπα Μάσκ: Ξεκινάμε διαφημίσεις για Tesla
Super Bowl: «Ζαλίζουν» τα ποσά που έδωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες (+videos)