Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi TT: Γιορτάζει 20 χρόνια με επετειακή έκδοση

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi TT: Γιορτάζει 20 χρόνια με επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Audi TT: Γιορτάζει 20 χρόνια με επετειακή έκδοση

ΝΕΑ

Είκοσι χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου ως πρωτότυπο, το Audi TT παραμένει ένα αυτοκίνητο, που εκφράζει την αγάπη των οδηγών για την sport οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

 

Φυσικά αυτά τα 20 χρόνια είναι ευκαιρία για μία ιδιαίτερη έκδοση. Το επετειακό μοντέλο “ TT 20 years” θα κυκλοφορήσει σε 999 αυτοκίνητα και αποτελεί σύνδεσμο με το έτος 1998, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά TT.

Advertisement
Advertisement

Οι λεπτομέρειες της είναι εμπνευσμένες από το concept TTS Roadster, το οποίο παρουσιάστηκε το 1995 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Τα καθίσματα, τα πάνελ στις πόρτες και η κονσόλα του συστήματος μετάδοσης είναι επικαλυμμένα με λεπτό δέρμα Nappa σε καφέ μοκασίν απόχρωση. Οι διακοσμητικές δερμάτινες λωρίδες και οι Panuka ραφές είναι μια σύγχρονη ερμηνεία των στοιχείων στο εσωτερικού του αυτοκινήτου από το 1995.

Ένα σήμα με τον αύξοντα αριθμό καθώς και τα διακριτικά “TT 20 years” στο τιμόνι και το μοχλό ταχυτήτων κοσμούν την καμπίνα / πιλοτήριο του Audi. Οι 19-ιντσών ζάντες αλουμινίου με γυαλιστερό μεταλλικό γκρι χρώμα, οι ειδικά σχεδιασμένες εξατμίσεις, οι οπίσθιοι φανοί Matrix OLED και τα ματ δαχτυλίδια Audi, προσδίδουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα χρώματα: Arrow Gray και Nano Gray. Η επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη με Coupé και Roadster αμάξωμα.

Advertisement

Η επετειακή έκδοση παίρνει κίνηση από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με Turbo απόδοσης 228 ίππων. Είναι τετρακίνητο με επτατάχυτο S tronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ έρχονται σε 5,2 δευτερόλεπτα (για το coupe) και σε 5.5 δεύτερα (για το roadster).

Advertisement

Μαζί με τις επιδόσεις το TT 20th Anniversary Edition περιλαμβάνει όλη την σύγχρονη τεχνολογία και εφαρμογές των Audi όπως το Audi phone box (σύστημα ενίσχυσης σήματος και φόρτισης χωρίς καλώδια) το Audi virtual cockpit, το MMI navigation plus, αλλά και τις εφαρμογές Apple CarPlay and Android Auto. Το ηχοσύστημα τις ειδικής έκδοσης έχει αναλάβει η Bang & Olufsen.