Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi TT: Εξοπλισμός αναβάθμισης από την Audi Sport

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi TT: Εξοπλισμός αναβάθμισης από την Audi Sport

ΝΕΑ

Audi TT: Εξοπλισμός αναβάθμισης από την Audi Sport

ΝΕΑ

Ακόμα πιο διακριτικό, σπορ και ταχύτερο: Τα νέα εξαρτήματα Performance Audi Sport προσφέρουν δυναμικό χειρισμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο τόσο για το R8 όσο και για το TT. Η εκσυγχρονισμένη σειρά της Audi θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο και θα διαθέτει πολλά σημαντικά εξαρτήματα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Με τα Audi Sport Performance Parts βγαίνουμε σε ένα νέο επιχειρηματικό τμήμα», λέει ο Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH. «Ο πλούτος της εμπειρίας μας που έχει συγκεντρωθεί από τα πολλά χρόνια κατασκευής σπορ αυτοκινήτων ενσωματώνεται σε όλα τα συστατικά που προσφέρουμε. Μαζί με την τεχνογνωσία μας από τους αγώνες αυτοκινήτων, που είναι ακόμη το καλύτερο δοκιμαστικό πεδίο για την παραγωγή μεγάλου όγκου».

Η νέα σειρά προϊόντων θα είναι διαθέσιμη αρχικά στη Γερμανία και κατόπιν σε άλλες αγορές για τα τρέχοντα μοντέλα Audi TT (TT, TTS και TT RS). Τα εξαρτήματα Performance Audi Sport καλύπτουν τέσσερις καίριους τομείς: ανάρτηση, σύστημα εξάτμισης, εξωτερικό και εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρότερα είναι και τα φρένα με απόλυτο σπορ προσανατολισμό πάντα. Για το TT RS διατίθενται δίσκοι φρένων από χάλυβα με πολλαπλές βάσεις. Διάφορα κιτ ψύξης φρένων μπορούν να ληφθούν για τα TT, TTS και TT RS. Βοηθούν το σπορ αυτοκίνητο να επιτύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις πέδησης.

Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση με σκληρότερα ελατήρια και σκοπό το καλύτερο κράτημα σε οριακές συνθήκες. Οι μαύροι τροχοί των 20 ιντσών – για όλα τα μοντέλα TT επίσης – λαμβάνονται απευθείας από τους αγώνες αυτοκινήτων. Μειώνουν το βάρος κατά 7,2 kg. Τα αντίστοιχα σπορ ελαστικά έρχονται στα μεγέθη 255/30 R20. Για τα coupé TT με τετρακίνηση, η σειρά retrofit περιλαμβάνει μια ενισχυτική ράβδο στον πίσω άξονα. Βελτιώνει την ακαμψία και κάνει τον χειρισμό ακόμα πιο ακριβή. Οι ιδιοκτήτες του TT RS μπορούν επίσης να αυξήσουν την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου τους σε 280 km/h. Ο εξειδικευμένος προμηθευτής συστημάτων εξάτμισης, Akrapovic d.d., έχει σχεδιάσει ένα ηχηρό, εξαιρετικά ελαφρύ σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο που περιλαμβάνει διακοσμητικά ειδικά για τα TT S και TT RS.

Οι πιο εντυπωσιακές προσφορές στα τμήματα επιδόσεων Audi Sport είναι τα κιτ Aero, τα οποία αναπτύχθηκαν στην αεροδυναμική σήραγγα της Audi. Νέες πρόσθιες είσοδοι αέρα, πλευρικές ποδιές, διαχύτης αλλά και μια τεράστια πίσω πτέρυγα. Επίσης, βελτιώνουν ουσιαστικά την κάθετη δύναμη: Όλα τα μέρη είναι κατασκευασμένα από ελαφρά και ανθεκτικά υλικά.

Advertisement

Στην καμπίνα τώρα έχουμε, νέο τιμόνι, επενδύσεις Alcantara και πολλές πικάντικες λεπτομέρειες. Η Audi Sport έχει εξελίξει επίσης ένα ειδικό στήριγμα ειδικά για το TT – επίσης κατασκευασμένο από CFRP. Αντικαθιστά τα πίσω καθίσματα, μειώνει το βάρος κατά περίπου 20 kg και ενισχύει τη στρεπτική ακαμψία. Το στήριγμα βελτιώνει το χειρισμό ιδιαίτερα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε στροφές με υψηλές ταχύτητες.

Audi-TT-RS-performance-parts-2017-tsiro-640Audi-TT-RS-performance-parts-inter-2017-tsiro-640Audi-TT-RS-performance-parts-aero-2017-tsiro-640

Advertisement