Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Συγχωνεύει το A5 Sportback και το A4 Sedan σε ένα μοντέλο;

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Συγχωνεύει το A5 Sportback και το A4 Sedan σε ένα μοντέλο;

ΝΕΑ

Audi: Συγχωνεύει το A5 Sportback και το A4 Sedan σε ένα μοντέλο;

ΝΕΑ

Έχουν γραφτεί πολλά πράγματα για το Audi A4 Avant, της επόμενης γενιάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, αλλά τι συμβαίνει με το πιο παραδοσιακό αμάξωμα των τριών όγκων;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το τετράθυρο σεντάν να μεταμορφωθεί σε ένα πιο σέξι και πιο πρακτικό πεντάθυρο μοντέλο Sportback;

Ξεκινώντας από το Α4, όλα τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που… πιάστηκαν από τους φωτογράφους είχαν αμάξωμα Avant. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι η Audi δεν θα αφήσει το συναγωνισμό από τα σεντάν της BMW (Σειρά 3) και της Mercedes (C-Class), επομένως είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ένα A4 με διαστάσεις τριών όγκων θα παρουσιαστεί σύντομα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές της Audi θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα A4 Sportback αντί για ένα παραδοσιακό τετράθυρο.

Advertisement
Advertisement

Ένα τέτοιο όχημα θα ήταν πολύ κοντά στο σημερινό A5 Sportback, το οποίο θα ξεπεράσει. Η Audi δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το μέλλον της οικογένειας A5, αλλά οι φήμες για πιθανή διακοπή παραγωγής του A5 Sportback κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το 2019.

Η συγχώνευση του σεντάν A4 και του A5 Sportback σε ένα ενιαίο μοντέλο έχει νόημα από οικονομική άποψη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να διατηρήσει τόσο τη γκάμα που λειτουργεί με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις με ηλεκτροκίνηση για κάθε μοντέλο της γραμμή για το υπόλοιπο μέρος της δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο Audi RS5 (+video)
Audi A5 Sportback με αναβολικά της ΑΒΤ
Οι τιμές του νέου Audi A5 στην Ελλάδα (+video)