Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS6+ Avant Performance Nogaro Edition κοντράρει R8 V10 Plus (+video)

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS6+ Avant Performance Nogaro Edition κοντράρει R8 V10 Plus (+video)

ΝΕΑ

Audi RS6+ Avant Performance Nogaro Edition κοντράρει R8 V10 Plus (+video)

ΝΕΑ

Η μεταμόρφωση ενός οικογενειακού μοντέλου σε… τιμωρό των supercars από τον οίκο βελτιώσεων του Hans-Jürgen Abt.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Αλήθεια γνωρίζετε ποιο αυτοκίνητο από την γκάμα της Audi έχει τον πιο ισχυρό κινητήρα; Μην ψάξετε στα εύκολα ή μπείτε στον πειρασμό να  απαντήσετε ότι είναι το R8 V10 Plus γιατί θα κάνετε λάθος.

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα είναι το RS6 Avant Performance Nogaro Edition που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος με 695 ίππους. Δημιουργήθηκε από την Audi Sport σε συνεργασία με τον οίκο βελτιώσεων «ABT». Το super wagon είναι ο διάδοχος (με αναβολικά) του παλιού RS6 Avant και θα δημιουργηθούν μόλις 150 κομμάτια.

Η εταιρία του Hans-Jürgen Abt όμως πήρε θάρρος και συνέχισε την… βελτίωση αγγίζοντας την υπερβολή. Έτσι το «οικογενειακό αυτοκίνητο» από το Ingolstadt έγινε ο Dr Jekyll και ο Mr Hyde των avant μοντέλων. Έγινε το RS6 + Avant Performance Nogaro Edition με κινητήρα 725 ίππων. Ο κινητήρας 4000 κ.εκ. V8, με διπλό turbo, ελευθέρωσε 920 Nm ροπής (ή 40 Nm επιπλέον) από την “κανονική” έκδοση Nogaro.

ABT1

Advertisement

Το χρώμα παραμένει (και στην έξτρα βελτιωμένη έκδοση) το Nogaro Blue αλλά αυτή ξεχωρίζει χάρη στα πρόσθετα μέρη από ανθρακονήματα, στο αμάξωμα και εμπρός έντονο σπόϊλερ. Το μέγεθος των τροχών αυξήθηκε κατά μία ίντσα (στις 22) περισσότερο για επιπλέον οπτική ευχαρίστηση.

Με την αναβάθμιση του κινητήρα εκτοξεύτηκαν και οι επιδόσεις και το 0 -100 έρχεται σε 3,2 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας ABT.

Advertisement

ABT4

Όπως βλέπετε προς το τέλος του video, κατάφερε να δυσκολέψει ένα R8 V10 Plus εξοπλισμένο με Performance Parts, χάνοντας την κούρσα με μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Αν και το RS6 + Avant Performance Nogaro Edition, μας εντυπωσίασε εμείς περιμένουμε την επόμενη γενιά RS6 Avant. Ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 605 ίππους, θα προσφέρει μεγαλύτερη ροπή και θα χάσει σημαντικά βάρος.

Advertisement

Μέχρι τότε δείτε το video της η Auditography με την κόντρα, που «έστησε» ανάμεσα στο Audi RS6+ Avant Performance Nogaro Edition και το R8 V10 Plus και απολαύστε την επιτάχυνση του RS6+ από τον ABT.