Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q5 E-Tron και ηλεκτρική Porsche Macan έρχονται το 2022

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q5 E-Tron και ηλεκτρική Porsche Macan έρχονται το 2022

ΝΕΑ

Audi Q5 E-Tron και ηλεκτρική Porsche Macan έρχονται το 2022

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Volkswagen όπως όλα δείχνουν αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο Audi Q5 e-tron αλλά και μια ηλεκτρική Porsche Macan μέσα στο 2022. Η ηλεκτρική στροφή είναι σαφής και κατεβαίνει διαρκώς κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Macan εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα Q5 e-tron. Η επιβεβαίωση για την ευρωπαϊκή κυκλοφορία των δύο ηλεκτρικών SUV είναι ευγενική προσφορά μιας παρουσίασης του Volkswagen Group που μοιράστηκε διαδικτυακά η Automarket, η οποία δείχνει ότι τόσο το Q5 e-tron όσο και η Macan επόμενης γενιάς θα παρουσιαστούν το 2022.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το Q5 e-tron παραμένουν ασαφείς σε αυτό το στάδιο. Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσει μοντέλα όπως τα Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback και φαίνεται πιθανό πως το μεγαλύτερο Q5 e-tron να μοιράζεται ορισμένα μηχανικά μέρη με τα μικρότερα αδέλφια του.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι λογικό λοιπόν να υποθέσουμε ότι το Q5 e-tron θα βασίζεται επίσης στην πλατφόρμα MEB που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από τα VW ID.4 και Skoda Enyaq iV. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις του ηλεκτρικού κινητήρα και επιλογές στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ενδέχεται να υπάρχουν εκδόσεις ενός ηλεκτροκινητήρα με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, καθώς και εκδόσεις δυο ηλεκτροκινητήρων που εγγυώνται την ύπαρξη τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement


Περισσότερα βέβαια γνωρίζουμε για την ηλεκτρική Macan. Θα πωλείται παράλληλα με τη συμβατική Macan της τρέχουσας γενιάς, αλλά θα υιοθετεί εντελώς νέα εμφάνιση που προεπισκόπησε πρόσφατα η Porsche. Σε αντίθεση με το Q5 e-tron, η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE στην οποία η Porsche συνεργάστηκε με την Audi για την εξέλιξή της. Επίσης είναι δεδομένο πως θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, η Porsche αποκάλυψε ακόμη πως δοκιμάζει ένα ηλεκτρικό crossover με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες παρακαλώ…

Διαβάστε ακόμη:

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική Porsche Macan

Advertisement

Ηλεκτρική η νέα Porsche Macan

Πώς θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά του Audi Q5;

Advertisement