Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi AI:ME: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό premium μικρομεσαίο (+video)

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi AI:ME: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό premium μικρομεσαίο (+video)

ΝΕΑ

Audi AI:ME: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό premium μικρομεσαίο (+video)

ΝΕΑ

Η Audi αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο AI:ΜΕ, ως έναν προάγγελο του νέου ηλεκτρικού μικρομεσαίου μοντέλου που θα φέρει σύντομα στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το AI:ME έκανε το ντεμπούτο του εν όψει της επίσημης πρώτης του στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης και στο τεχνικό κομμάτι, το νέο ηλεκτρικό της Audi βασίζεται πάνω στη νεότερη ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW, πάνω στην οποία χτίζονται και τα επίσης ηλεκτρικά VW I.D. και SEAT el-Born.

Άλλωστε, με μήκος στα 4,3 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,5 μέτρων το AI:ME έχει τις ίδιες διαστάσεις με τα δύο ηλεκτρικά –πρωτότυπα προς το παρόν– μοντέλα των VW και SEAT.

Advertisement
Advertisement

Για την κίνησή του το νέο πρωτότυπο της Audi χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος αποδίδει 170 ίππους ισχύος. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh, χωρίς να αναφέρεται προς το παρόν η αυτονομία που μπορεί να προσφέρει.

Σχεδιαστικά, το AI:ME διαθέτει ένα φουτουριστικό αμάξωμα ενός όγκου, με αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες που προσφέρουν ανεμπόδιστη είσοδο-έξοδο στο εσωτερικό του. Παράλληλα, υπάρχουν πλαϊνά παράθυρα που χωρίζονται οριζόντια στα δύο, με το πάνω τμήμα να είναι πλατύτερο και το κάτω μικρότερο, αλλά ανοιγόμενο.

Advertisement

Επίσης, τα LED φώτα εμπρός και πίσω έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να στέλνουν μηνύματα στους πεζούς –π.χ. σε περίπτωση που το αυτοκίνητο σταματήσει και αφήσει τον πεζό να περάσει ή όταν συμβεί ένα ατύχημα κ.ο.κ.– και σε άλλα οχήματα μέσω ειδικού φωτισμού και χρωμάτων.

Στην καμπίνα, η Audi έχει προετοιμάσει το αυτοκίνητο για να υποδεχθεί αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 4 και έτσι, υπάρχει ένα αναδιπλούμενο τιμόνι (για να μην πιάνει χώρο στην αυτόνομη λειτουργία), ταμπλό με οριζόντιες, καθαρές γραμμές, αλλά και μια μεγάλη κάθετη οθόνη πληροφόρησης, την οποία ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να χειριστούν ανέπαφα, μέσω ειδικών χειρονομιών ή ακόμη και με το βλέμμα τους, αλλά και με touch διακόπτες στις πλαϊνές πόρτες.

Advertisement

Τέλος, το AI:ME εφοδιάζεται και με δύο τραπεζάκια, ειδικές μαγνητικές θέσεις για ποτήρια/μπουκάλια και αποθηκευτικό χώρο για φαγητό, ενώ για πρώτη φορά στην αυτοκίνηση στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί πραγματικά φυτά, τα οποία σύμφωνα με την Audi εκτός του ότι δίνουν μια αίσθηση στους επιβάτες ότι βρίσκονται στη φύση, βοηθούν και στη βελτίωση της ατμόσφαιρας εντός του αυτοκινήτου.

Advertisement