Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi A9: Το νέο μεγάλο coupe

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A9: Το νέο μεγάλο coupe

ΝΕΑ

Audi A9: Το νέο μεγάλο coupe

ΝΕΑ

Η Αudi ετοιμάζει τον αντίπαλο της Mercedes S-Class Coupe και της επερχόμενης BMW Σειρά 8. Το μοντέλο θα λάβει τον κωδικό «Α9» και θα κάνει την εμφάνισή του το 2020 κατά πάσα πιθανότητα.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το νέο A9 θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Audi υψηλότερα από το A8 και θα βασιστεί σχεδιαστικά πάνω στο πρωτότυπο Prologue του 2014. Το αμάξωμά του θα έχει μια εμφάνιση 4πορτου κουπέ, ώστε εκτός της επερχόμενης BMW Σειρά 8, να τεθεί αντιμέτωπο και με την Mercedes S-Class Coupe. Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο Audi A9 αναμένεται να έχει-μεταξύ άλλων-plug in μηχανικό σύνολο αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Έτσι, στη γκάμα θα βρεθεί ένα υβριδικό σύστημα που θα αποτελείται από έναν 3λιτρο V6 TFSI κινητήρα βενζίνης 450 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων (μια μικρή μπαταρία ιόντων-λιθίου κάτω από το πορτ-μπαγκάζ θα φροντίζει να παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα).

Advertisement
Advertisement

Με το νέο της κορυφαίο μοντέλο η Audi στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία, ενώ στο αντίθετο άκρο και πάντα όποτε το ορίσει ο οδηγός του, το A9 θα μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα έχοντας εφοδιαστεί με όλη την πρόσφατη τεχνολογία του είδους. Ως προς το πότε αναμένεται να δούμε το νέο Audi A9 στους δρόμους, αυτό αναμένεται να συμβεί το 2020.