Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το αποτυχημένο Cygnet

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής για το αποτυχημένο Cygnet

ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το αποτυχημένο Cygnet

ΝΕΑ

Όταν το εμπορικό σου πλάνο για ένα μοντέλο είναι να πουλήσεις 12.000 αυτοκίνητα σε βάθος τριών χρόνων και πουλάς… ούτε 150, τότε αναμφίβολα αυτό κρίνεται αποτυχημένο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μάλιστα, το πιο αποτυχημένο στην ιστορία της Aston Martin και αναφερόμαστε φυσικά στο Cygnet. Το πολυτελές μικρό πόλης, που επί της ουσίας ήταν ένα Toyota iQ, «ντυμένο» με αμφίεση και εφοδιασμένο με πολυτελή εξοπλισμό που να εναρμονίζονται με τα δεδομένα της βρετανικής μάρκας. Έστω και σε έκδοση… τσέπης.

Μόνο που το υψηλό κόστος απόκτησης ενός τόσο μικρού οχήματος, έφερε καβούρια στις τσέπες του αγοραστικού κοινού αφού όπως αποκάλυψε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πηγή… εκ των έσω, οι συνολικές πωλήσεις που ήταν στο ένα εκατοστό του στόχου, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί από την Aston Martin το αναπόφευκτο: να σταματήσει οριστικά η παραγωγή του Cygnet που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2011.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά σε μία ήδη κακή χρονιά για τη μάρκα, καθώς σημειώνει πτώση της τάξης του 16% σε ετήσια κέρδη, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσεις στις πωλήσεις της.

zp8497586rq