Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DBX Bowmore Edition

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aston Martin DBX Bowmore Edition

ΝΕΑ

Aston Martin DBX Bowmore Edition

ΝΕΑ

Η Aston Martin δημιούργησε μια πραγματικά ξεχωριστή έκδοση του SUV της, DBX για να τιμήσει το σκωτσέζικο single malt ουίσκι Bowmore.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Aston Martin DBX Bowmore Edition θα περιοριστεί σε μόλις 18 μονάδες, με κάθε μια από αυτές να στοιχίζει 242.000 ευρώ.

Οι αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το τυπικό DBX, περιλαμβάνουν (προαιρετικά) τις μαύρες δαγκάνες στα φρένα, ζάντες αλουμινίου με φιμέ φινίρισμα και διακοσμητικά στο χρώμα του χαλκού στις πλευρές του αμαξώματος, κάτι που η μάρκα θεωρεί παραπομπή στα χάλκινα δοχεία του αποστακτηρίου του Bowmore. Ειδική είναι και η απόχρωση του αμαξώματος στην ειδική αυτή έκδοση του DBX και ονομάζεται Bowmore Blue. Στο εσωτερικό, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα διαθέτουν λεπτομέρειες από χαλκό, ενώ και οι επενδύσεις στα μαρπσιέ είναι κατασκευασμένες από γυαλισμένο χαλκό.

Advertisement
Advertisement

Όλοι οι ιδιοκτήτες της ειδικής αυτής έκδοσης, θα προσκληθούν σε ένα road trip 280 χιλιομέτρων γύρω από τη Σκωτία, όπου θα περάσουν από το Loch Lomond και το Trossachs, πριν επιβιβαστούν σε φέρι προς το Islay για να επισκεφθούν το αποστακτήριο του Bowmore. Μόλις φτάσει εκεί, κάθε αγοραστής θα έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί το δικό του μπουκάλι του 39χρονου Bowmore, απευθείας από το βαρέλι. Όπως και το τυπικό DBX, η έκδοση Bowmore έχει έναν V8 κινητήρα twin turbo με χωρητικότητα 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 71,4 kgm ροπής. Η απόδοση αυτή, είναι αρκετή για να κάνει το DBX Bowmore 4,5 δευτερόλεπτα προκειμένου να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση και να έχει τελική 292 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων εννέα σχέσεων. Οι πρώτες παραδόσεις της ειδικής αυτής έκδοσης, αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2021.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Οδηγούμε την Aston Martin DBX στο Ομάν

Πως θα έμοιαζε ένα Mazda 3 με στοιχεία από Aston Martin;

Advertisement

Το συλλεκτικό ουίσκι της Aston Martin