Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασθενοφόρα: Προτεραιότητα στα φανάρια

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ασθενοφόρα: Προτεραιότητα στα φανάρια

ΝΕΑ

Ασθενοφόρα: Προτεραιότητα στα φανάρια

ΝΕΑ

Προτεραιότητα στα φανάρια για τα ασθενοφόρα φέρνει ειδικό σύστημα από την Περιφέρεια Αττικής.

Advertisement
Advertisement

Θα ξεκινήσει πιλοτική εφαρμογή στον Πειραιά για τα οχήματα του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Στη λειτουργία συστήματος, που δίνει προτεραιότητα στα φανάρια για τα ασθενοφόρα προχωρά η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για ένα σύστημα, που θα λειτουργήσει πιλοτικά από το ερχόμενο φθινόπωρο στον Πειραιά.

Πως δουλεύει το σύστημα

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αποτελείται από πομπούς και δέκτες, που θα φέρουν όσα ασθενοφόρα κατευθύνονται με έκτακτα περιστατικά από οποιαδήποτε αφετηρία, προς στο Τζάνειο Νοσοκομείο μέσω των οποίων οι φωτεινοί σηματοδότες θα λαμβάνουν σήμα, ώστε να δημιουργούν για κάθε ασθενοφόρο που προσεγγίζει, το «πράσινο κύμα» στα φανάρια, διαρκείας 7 δευτερολέπτων.

Επόμενοι σταθμοί

Μετά την πιλοτική εφαρμογή στο Τζάνειο, θα εξεταστεί η επέκτασή της με την τοποθέτηση πομπών και δεκτών στη Λ. Κηφισίας και στη Λ. Κατεχάκη και γενικότερα στους οδικούς άξονες οι οποίοι οδηγούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Advertisement

«Aξιοποιούμε τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για να κερδίσουμε με ασφάλεια κάθε πολύτιμο λεπτό για την υγεία των συμπολιτών μας. Το σύστημα, που δίνει προτεραιότητα στα οχήματα έκτακτης ανάγκης εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Αττικής και φιλοδοξούμε πολύ γρήγορα να εφαρμοστεί για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πατούλης σε Δούρου: Αυτή είναι η αλήθεια για τα ασθενοφόρα!
«Έμφραγμα» με τα ασθενοφόρα – Λιμουζίνες τα βλέπει η Ελλάδα
Νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στο στόλο του ΕΚΑΒ