Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στο στόλο του ΕΚΑΒ

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στο στόλο του ΕΚΑΒ

ΝΕΑ

Νέα ασθενοφόρα προστέθηκαν στο στόλο του ΕΚΑΒ

ΝΕΑ

Σε ανανέωση του στόλου προχωρούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες με σκοπό να πραγματοποιούν μετακινήσεις με ασφάλεια, οικονομία και άνεση. Τη χρονιά του διανύουμε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας θα παραλάβει δεκάδες καινούργια ασθενοφόρα…

Advertisement
Advertisement

Τα ασθενοφόρα της χώρα μας είναι γνωστό πως δεν είναι και από τα πιο… σύγχρονα που υπάρχουν και η ανανέωση του στόλου είναι θέμα ανάγκης. Οχήματα με εκατομμύρια χιλιόμετρα με πολλές ελλείψεις κυκλοφορούν στους δρόμους και βάζουν σε κίνδυνο τόσο όσους κινούνται με αυτά όσο και τους γύρω τους.

Το ΕΚΑΒ και όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το Newsauto θα παραλάβει πολύ σύντομα νέα ασθενοφόρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ειδικά διαμορφωμένα Boxer στην έκδοση L3 (με την μακριά καρότσα). Το γαλλικό μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα diesel τεχνολογίας Euro6 χωρητικότητας 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 130 ίππους. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μηχανικό σύνολο το οποίο χάρη στη τεχνολογία που χρησιμοποιεί εκπέμπει 20g CO2 λιγότερα συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά ενώ η κατανάλωση έχει και αυτή πέσει σχεδόν κατά 1 λίτρα στα 100χλμ.

Advertisement
Advertisement

Σκληρές δοκιμές

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Boxer δεν είναι ένα τυχαίο επαγγελματικό καθώς οι Γάλλοι το έχουν… λιώσει στα χιλιόμετρα προκειμένου να αποδειχτεί η αξιοπιστία του κινητήρα. Σύμφωνα με το εργοστάσιο το Boxer έχει δοκιμαστεί για 4.000.000 χιλιόμετρα σε όλους τους τύπους εδάφους.

Επιπλέον η πίσω πόρτα έχει δοκιμαστεί στο άνοιξε – κλείσε 500.000 φορές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έχουν γίνει αντιδιαβρωτικές δοκιμές χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό, κάτι που είναι σημαντικό ιδίως για οχήματα που κυκλοφορούν στη νησιωτική χώρα.

Advertisement

Ποιες μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Αύγουστο;

Advertisement

Η Peugeot πρώτη στα επαγγελματικά

Να σημειώσουμε πως η Peugeot και σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τον Αύγουστο με μερίδιο αγοράς 26%. Επιπλέον, στο σύνολο του οκτάμηνου «Ιανουάριος – Αύγουστος 2021» τα Peugeot Partner και Peugeot Boxer βρέθηκαν στην κορυφή της κατηγορίας τους.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
6 ασθενοφόρα Peugeot Boxer για την Euromedica
Νέο Peugeot e-Boxer – To μέλλον των van είναι εδώ
Peugeot Boxer 4×4 Concept: Ποιος είπε ότι τα camper είναι βαρετά;