Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό αστέρι της Formula 1 πουλά κλασικό Fiat 500;

Ελλάδα 20:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό αστέρι της Formula 1 πουλά κλασικό Fiat 500;

ΝΕΑ

Ποιό αστέρι της Formula 1 πουλά κλασικό Fiat 500;

ΝΕΑ

Ταχύτατος οδηγός της McLaren αποχωρίζεται το πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε με δικά του χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Παρακολουθώντας τους «εξωγήινους» οδηγούς της Formula 1 πάντα φαντάζεσαι ότι για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο οδήγησης θα έπρεπε από μικροί να βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι ενός σπορ αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση του Λάντο Νόρις, οδηγού της Mclaren F1, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο αυτοκίνητο που επέλεξε να αποκτήσει. Ο νεαρός Βρετανός με τα πρώτα χρήματα που απέκτησε έβαλε στόχο να κάνει δικό του ένα Fiat 500 Jolly του 1972 και μάλιστα στην σπάνια έκδοση Evocation.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 650 Fiat 500 Jolly Evocation κατασκευάστηκαν τα οποία είχαν σχεδιαστεί από την Ghia. Ένα από αυτά έπεσε στα χέρια του Νόρις ο οποίος απολάμβανε τις βόλτες του στο Μονακό στο διάστημα που δεν υπήρχε αγωνιστική δράση. Το βασικό χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι η μορφή ανοιχτού buggy που έχει, τα ψάθινα καθίσματα και το ξύλινο κουτί πικνίκ στο πίσω μέρος.

Το συγκεκριμένο Fiat 500 λοιπόν πλέον βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας από το Car & Classic. Το σπάνιο ιταλικό μοντέλο είναι σε καλή κατάσταση, αλλά έχει κάποιες μικρές σκουριές σε διάφορα σημεία. Η βαφή παραμένει ικανοποιητική, το ίδιο και οι αλλαγμένες εσωτερικές επενδύσεις στο χρώμα της καραμέλας, ενώ και τα καθίσματα έχουν ανακατασκευαστεί αλλάζοντας λίγο τη μορφή του αυθεντικού Jolly Evocation.

Advertisement

Ο χιλιομετρητής του Fiat 500 δείχνει 36.500 χιλιόμετρα και ο Νόρις έχει φροντίσει ο αερόψυκτος κινητήρας των 499 κ.εκ. να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όσο για την τιμή, αυτή αναμένεται να ξεπεράσει τις 34.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Fiat Eco Bonus κάνει τον εξηλεκτρισμό πιο προσιτό
Κάρτα στα ΜΜΜ ή ένα Fiat Topolino;
Επίσημο: To νέο Fiat 600 δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό!