Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασύλληπτο: Έρχεται το Tesla Roadster με 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο!

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασύλληπτο: Έρχεται το Tesla Roadster με 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο!

ΝΕΑ

Ασύλληπτο: Έρχεται το Tesla Roadster με 0-100 σε 1 δευτερόλεπτο!

ΝΕΑ

Επιταχύνσεις που ούτε η Formula 1 δεν μπορεί να φανταστεί και μάλλον θα δοκιμάζουν τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος υπόσχεται το νέο Roadster.

Advertisement
Advertisement

Ο Ίλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε ότι η έκδοση παραγωγής του πολυαναμενόμενου Tesla Roadster θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, υποσχόμενος εξαιρετικές επιδόσεις, όπως ένα εκπληκτικό χρόνο επιτάχυνσης κάτω του 1,0 δευτερολέπτου από 0-100 χλμ/ώρα.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο Μασκ αποκάλυψε ότι οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου έχουν βελτιωθεί σημαντικά, δηλώνοντας ότι θα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο όχημα έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Το Tesla Roadster, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2017, είχε εντυπωσιακά νούμερα, όπως χρόνο 0-100 χλμ/ώρα 1,9 δευτερόλεπτα, ευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα και υποστηριζόμενη αυτονομία σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Ο Μασκ ανέβασε τώρα ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, δηλώνοντας ότι η έκδοση παραγωγής του Roadster θα επιτυγχάνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 1,0 δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Αυτή η επίδοση επιτάχυνσης θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς, σημαντικά ταχύτερο από τον χρόνο του Rimac Nevera για τα 0-100 km/h των 1,95 δευτερολέπτων, καθιστώντας το δυνητικά το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την επιτάχυνση.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης, ο Μασκ ανέφερε ότι η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει τις παραδόσεις το 2025, μετά από προηγούμενες αναβολές από τις αρχικά προβλεπόμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας το 2020, 2022, 2023 και 2024.

Advertisement

Οι καθυστερήσεις αυτές αποδόθηκαν σε προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην εκτεταμένη ανάπτυξη ενός τρικινητήριου συστήματος κίνησης και προηγμένων τεχνολογιών μπαταριών.

Δεδομένων των νέων προδιαγραφών του Roadster, είναι απίθανο να προσφερθεί στην αρχική αναγραφόμενη τιμή των περίπου 250.000 δολαρίων. Και πάλι πάντως, τα χρήματα που θα κοστίζει θα είναι κατά πολύ λιγότερα από τα αντίστοιχων επιδόσεων ηλεκτρικά supercars.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Tesla μειώνει κι άλλο τις τιμές των μοντέλων της
Μην υποτιμήσεις ποτέ αυτό το Tesla! (+video)
Σκηνές από ταινία δράσης κατέγραψε ένα Tesla (+video)