Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απότομη-πτώση 56% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στις ΗΠΑ!

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απότομη-πτώση 56% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Απότομη-πτώση 56% στις πωλήσεις νέων ΙΧ στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Περιορισμένες αλλά αρκετά υψηλές θα είναι οι απώλειες που θα σημειώσουν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων και τον Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρό θα είναι το πλήγμα που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ιούνιο καθώς όπως αποδεικνύεται οι παραγγελίες διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα προμηνύοντας ότι η ανάπτυξη απέχει πολύ ακόμη…

Ειδικότερα η Cox Automotive προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κατά 56% σε 1,3 εκατομμύρια οχήματα τον Ιούνιο, μετά από μία πτώση 83% τον Μάιο και 77% τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Reuters.

Advertisement
Advertisement

Η Cox προβλέπει επίσης ότι κατά πάσα πιθανότατα θα επέλθουν νέες περικοπές θέσεων εργασίας εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σημαντικά.

«Εάν δεν δούμε ανάκαμψη το 2021, αυτό θα είναι πρόβλημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αλλά τώρα χρησιμοποιούν όλη τους την παραγωγή για να προμηθεύσουν τους εμπόρους» δήλωσε ο Zohaib Rahim, διευθυντής οικονομικών και βιομηχανικών πληροφοριών στην Cox Automotive.

Η Cox εξακολουθεί να προβλέπει, ωστόσο, ότι οι εμπορικές πωλήσεις θα ανακάμψουν το 2021. Τη δύσκολη κατάσταση επιτείνει το γεγονός, πως και οι εταιρείες ενοικίασης βρίσκονται σε δεινή θέση, όπως κατέστη φανερό με τη χρεοκοπία της Hertz. Το 62% των οχημάτων που πωλήθηκαν σε αγοραστές το 2019 κατευθύνθηκαν σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πάντως για να μπορέσουν να δελεάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές έχουν προβεί σε ένα απίστευτο μπαράζ εκπτώσεων και προσφορών με τις τιμές να έχουν μειωθεί ακόμη και σε ποσοστό 20%.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σε ισχύ τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας!

Μια… Lamborghini για την θάλασσα με 4.000 ίππους!

Ελλάδα: Παράνομα ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες!

Advertisement