Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόψε μην πιεις: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα!

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απόψε μην πιεις: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα!

ΝΕΑ

Απόψε μην πιεις: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα!

ΝΕΑ

Διοργανώνεται σήμερα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 10η συνεχόμενη χρονιά, η πολύ επιτυχημένη ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Είναι μια ενέργεια που γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη απόψε από αντίστοιχες οργανώσεις. Κύριος στόχος της Πανευρωπαϊκής αυτής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια. Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και το κεντρικό μήνυμα είναι: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά το Σαββατόβραδο, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC (PIN Report), πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Advertisement
Advertisement

ioas-euronight-no-accidents-a640tall

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα μέλη του ΙΟΑΣ να συναντήσουν τους νέους οδηγούς σε περιβάλλον διασκέδασης ώστε με άμεση επικοινωνία να συζητηθεί το θέμα της κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση. Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., πολλοί από τους οποίους υλοποιούν τη δράση για 8η και 9η χρονιά, θα βρίσκονται φέτος έξω από συνολικά 29 νυχτερινά κέντρα για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να φανεί ότι τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. Το μήνυμα της βραδιάς είναι: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Advertisement

davinci alkotest640tall

Η ενέργεια θα διεξαχθεί σήμερα από το ΙΟΑΣ με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις. Επιπλέον, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΝ.Ε.Α.Π. (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών), και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών). Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και των φορέων: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Χαλκίδας, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ψυχικού, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Λαμιέων, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Θεσσαλονίκης, Οργάνωση Τρικάλων «Πράσινη Κιβωτός», Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., BMW Central Greece Club, Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο, Equal Society – Κέρκυρα, Ποδοσφαιρικό Σωματείο «ΌΛΥΜΠΟΣ», ΛΕ.ΜΟ.Ν. Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσων (ΟΔΙΚ), Επαγγελματίες Οδού Αμφείας (Καλαμάτα), Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.), Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, Σχολή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (έδρα Τρίκαλα).

Advertisement

ioas-euronight-no-accidents-b640

α/α ΠΟΛΗ  

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ 2016

 

1 ΑΘΗΝΑ Da Vinci – Αγ. Παρασκευή 9Β Home Bar – Χαλάνδρι
2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Shark – Αργοναυτών 2, Καλαμαριά
3 ΧΑΛΚΙΔΑ Yacht – Φαρμακίδου 17
4 ΠΑΤΡΑ Disco Room – Αγίου Ανδρέου 88
5 ΣΕΡΡΕΣ Volta – Κων. Καραμανλή 21
6 ΛΑΡΙΣΑ Χίλια Χείλια – Αγία Μαρίνα
7 ΒΟΛΟΣ Χίλια Χείλια – Νεαπόλεως 10 Πολυχώρος Τσαλαπάτα
8 ΚΑΤΕΡΙΝΗ Kartell – Γεωργάκη Ολυμπίου 10
9 ΦΛΩΡΙΝΑ Loft – Παύλου Μελά 90
10 ΑΜΥΝΤΑΙΟ Τα ΡΟΔΑ – Πλ. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης
11 ΑΡΓΟΣ Πεζόδρομος
12 ΝΑΥΠΛΙΟ ROOM – Βασ. Όλγας 40
13 ΜΕΓΑΡΑ SOCIAL CLUB – 28ης Οκτωβρίου 124
14 ΧΙΟΣ 44 Bar – Λεωφ. Αιγαίου 44
15 ΑΡΤΑ Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
16 ΑΜΑΛΙΑΔΑ Πεζόδρομος
17 ΝΑΞΟΣ Ocean – Παραλία Χώρας Νάξου
18 ΛΑΜΙΑ Πλατεία Ελευθερίας
19 ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ Baroque – Π. Βαλιανού 3
20 ΤΡΙΚΑΛΑ Frame – Ασκληπιού & Βύρωνος
21 ΘΗΒΑ Κεντρική Πλατεία Θήβας
22 ΑΙΓΙΝΑ ΡΕΜΒΗ – Λεωφ. Δημοκρατίας 51
23 ΚΟΜΟΤΗΝΗ Πεζόδρομος
24 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Οδός Αμφείας
25 ΚΕΡΚΥΡΑ Club 54 Dreamy Nights – Εθν. Αντιστάσεως 54
26 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Κεντρικός Πεζόδρομος
27 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Up Art – Χειμερινό
Advertisement