Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απόπειρα κερδοσκοπίας μέσω της Bugatti Centodieci!

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόπειρα κερδοσκοπίας μέσω της Bugatti Centodieci!

ΝΕΑ

Απόπειρα κερδοσκοπίας μέσω της Bugatti Centodieci!

ΝΕΑ

Προ-παρήγγειλε το hypercar των 1.600 PS έναντι 8 εκατ. ευρώ και τώρα θέλει να την πουλήσει ώστε να θησαυρισει.

Advertisement
Advertisement

Το 2019 η Bugatti παρουσίασε στο Pebble Beach τη Centodieci, ένα κομψό υπερ-αυτοκίνητο που αποτίνει φόρο τιμής στη EB110. Όσοι πάμπλουτοι ενδιαφερόμενοι επέδειξαν διστακτικότητα, έχασαν την ευκαιρία να το αποκτήσουν, με τα μόλις 10 προσφερόμενα «κομμάτια» να… κάνουν φτερά.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, το περιορισμένης παραγωγής γαλλικό hypercar των 8 εκατ. ευρώ (προ φόρων) βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν, θα αρχίσουν οι προδιαγεγραμμένες παραδόσεις.

Η μεταφορική εταιρεία, ωστόσο, της Bugatti ίσως χρειαστεί να κάνει μια διαφορετική διαδρομή σε σχέση με τα αρχικά της σχέδια, καθώς ένας από τους 10 εν δυνάμει ιδιοκτήτες τηςCentodieci αποφάσισε να της βάλει πωλητήριο προτού καν την παραλάβει.

Advertisement
Advertisement

Δεν γνωρίζουμε αν μετάνιωσε για την επιλογή του, ή πρόκειται για μια τακτική κερδοσκοπίας. Μάλλον το δεύτερο δεδομένου ότι έχει ορίσει τιμή πώλησης 10.500.000 εκατ. ευρώ, μερικά εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα εκταμίευσε για να «κλείσει» το υπερ-αυτοκίνητο των 1.600 PS.

Αντίστοιχες πρακτικές έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν. Πολλοί συλλέκτες σπάνιων αυτοκινήτων επενδύουν σε μερικά υπερ-σπάνια αυτοκίνητα και στη συνέχεια θησαυρίζουν, πουλώντας τα (σε εξωφρενικές τιμές) σε όσους δεν πρόλαβαν να τα αποκτήσουν.

Advertisement

Φυσικά… έχουν γνώσι οι φύλακες (εταιρείες) και εφόσον διαπιστώσουν μια τέτοια πρακτική, τοποθετούν τους κερδοσκόπους σε… blacklist, απαγορεύοντάς τους να αγοράσουν κάποιο μελλοντικό μοντέλο τους.

Υπενθυμίζεται πως η Centodieci παίρνει ζωή από έναν W16 quad-turbo 8.000 κ.εκ. ο οποίος παράγει 1.600 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων. Το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 2,4 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,1 και η τελική φτάνει τα 380 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το μοντέλο πωλείται από τη γαλλική εταιρεία Luxury Car Consulting, ενώ είναι διαθέσιμο και μέσω της James Edition.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)

Advertisement