Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη BMW M3 CS να γυρίζει το Nurburgring (+video)

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη BMW M3 CS να γυρίζει το Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη BMW M3 CS να γυρίζει το Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Λίγες φορές έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις έναν γρήγορο γύρο της ισχυρότερης έκδοσης της BMW M3 στην Πράσινη Κόλαση.

Advertisement
Advertisement

Όταν το τμήμα M της BMW αποκάλυψε την M3 CS, τόνισε ότι μπορούσε να γυρίσει το Nordschleife Nurburgring των 20,6 χιλιομέτρων σε μόλις 7:15,677. Ο χρόνος αυτός σήμαινε ότι η νέα M3 ήταν πια το ταχύτερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας στη διαβόητη πίστα.

Ωστόσο, μερικοί αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη επίδοση ή θεώρησαν ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Έτσι, το Sport Auto αποφάσισε να δοκιμάσει την BMW M3 CS στην Πράσινη Κόλαση, βάζοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt.

Ο γύρος βιντεοσκοπήθηκε ολόκληρος και ανέβηκε στο YouTube, με το χρονόμετρο να σταματάει στα 7:27,190. Ομολογουμένως, μία εξαιρετική προσπάθεια και ένας χρόνος που έφτασε σχετικά κοντά σε αυτόν που δήλωνε το τμήμα M.

Advertisement
Advertisement

Ως προς την M3 CS με την οποία ολοκλήρωσε τον γύρο ο Genhardt, έχει τον γνωστό twin-turbo εξακύλινδρο σε σειράτων 3,0 λίτρων με απόδοση 550 ίππους και 650 Nm ροπής.

Πρόκειται, όπως προαναφέραμε, για την ισχυρότερη M3 παραγωγής, καθώς είναι κατά ένα δέκατο ταχύτερη από την Competition στα 0-100 χλμ./ώρα, ενώ κερδίζει και σε τελική ταχύτητα.

Όσο και αν η διαφορά είναι μικρή, δεν παύει να την καθιστά ως τη νέα βασίλισσα της Σειράς 3 της BMW. Για αυτό, της αξίζει και η ανάλογη προσοχή όταν μπαίνει σε μία τόσο απαιτητική πίστα όπως το Nurburgring.