Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το επόμενο Range Rover

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το επόμενο Range Rover

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το επόμενο Range Rover

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

H παρουσίαση του κορυφαίου μοντέλου της βρετανικής εταιρείας και ενός από τους top εκπροσώπους των πολυτελών SUV θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι χαρακτηρίζει διαχρονικά το κορυφαίο Range Rover είναι η διαχρονική του εμφάνιση που παραμένει επίκαιρη όσα χρόνια και αν έχουν περάσει. Παρόλα αυτά οι αλλαγές είναι πάντα απαραίτητες και η επόμενη γενιά αφενός θα εξελίξει τη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και θα βασίζεται σε μια καινούργια αρθρωτή πλατφόρμα. 

Η οποία φυσικά και ως είθισται σε όλη την αυτο0κινητοβιομηχανία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορά μοντέλα της JLR και μάλιστα και με διαφορετικό προσανατολισμό. Μεταξύ αυτών θα μπορούσε να είναι και η νέα ναυαρχίδα της Jaguar, η ηλεκτρική XJ αν και φήμες αναφέρουν πως τελικά δεν θα προχωρήσει μέχρι την κανονική παραγωγή. Το βέβαια είναι πως η MLA (Modular Longitudinal Architecture) όπως ονομάζεται θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και σε όσα μοντέλα χρησιμοποιηθεί ια επιφέρει σημαντικές μειώσεις βάρους σε σχέση με τα τρέχοντα.

Κάτω από το παραδοσιακά μακρύ καπό του νέου Range Rover θα βρίσκονται τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα υβριδικά σύνολα Ingenium, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, που θα θεωρητικά θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο. Δυστυχώς, ο κλασικός V8  των 5.0 λίτρων μοτέρ μάλλον δεν θα συνεχίσει στη γκάμα, ενώ και πάλι οι φήμες κάνουν λόγο για την παρουσία του V8 των 4,4 λίτρων της BMW.   

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με τη σχεδίαση οι εκπλήξεις πρέπει μάλλον να αποκλειστούν, ενώ ίσως να υιοθετηθούν σε κάποιο βαθμό οι αναλογίες του Velar. Στο μέλλον ίσως ακολουθήσει και μια έκδοση κουπέ,  αλλά ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεται 7θέσιο Range Rover Evoque
Οι τιμές του νέου Range Rover Velar στην Ελλάδα
To απίστευτο θωρακισμένο Range Rover (+video)