Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Επιστρέφει το Fiat 124 Spider!

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Επιστρέφει το Fiat 124 Spider!

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Επιστρέφει το Fiat 124 Spider!

ΝΕΑ

Το NewsAuto.gr αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της ιταλικής μάρκας: το λανσάρισμα ενός roadster προς τα τέλη του 2015 με το όνομα «124 Spider», το οποίο κατοχύρωσε εκ νέου η Fiat. Ναι, οι Ιταλοί επαναφέρουν το μοντέλο που σταμάτησε να παράγεται το 1980, ευελπιστώντας ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική.

Advertisement
Advertisement

ΤOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι περισσότεροι θα θυμούνται το κοινό project Alfa Romeo – Mazda για ένα roadster που θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της δεύτερης στην Ιαπωνία, με τις δύο μάρκες να επιλέγουν ξεχωριστή σχεδίαση και να τοποθετούν τα δικά τους μηχανικά μέρη. Παρότι η Mazda παρουσίασε τη δική της εκδοχή, το νέας γενιάς MX-5, η Alfa Romeo εγκατέλειψε στα… μισά του δρόμου. Όπως μας είπε άνθρωπος της Fiat στο Τορίνο, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν ταίριαζαν οι κινητήρες της Alfa Romeo. Έτσι, ο Sergio Marchionne «πάσαρε» το σχέδιο στη Fiat.

Το πισωκίνητο 124 Spider αναμένεται να αποκαλυφθεί είτε τον Μάρτιο στη Γενεύη είτε το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και πριν το τέλος του 2015 θα αρχίσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Χιροσίμα. Η Fiat θα τοποθετήσει προφανώς τους turbo κινητήρες MultiAir, όπως τον 1.4 με τα 170 PS. Δεν θα αποκλείαμε πάντως να ακολουθήσει και πιο ισχυρή έκδοση Abarth. Η τελευταία πάντως δεν έχει παρουσία σε όλες τις χώρες, για αυτό επελέγη να αναλάβει αρχικά το project η Fiat.

Advertisement
Advertisement

Για κάθε νεότερη εξέλιξη μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr, την ιστοσελίδα αυτοκινήτου που αποκαλύπτει τα κρυφά σχέδια των κατασκευαστών.