Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκατάσταση για την Miura του Todt

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκατάσταση για την Miura του Todt

ΝΕΑ

Αποκατάσταση για την Miura του Todt

ΝΕΑ

Η Lamborghini είναι ένας από τους εκθέτες στο Retromobile Show στο Παρίσι με μια Miura SV η οποία αποκαταστάθηκε πλήρως από την Polo Storico.

Advertisement
Advertisement

Κατασκευάστηκε το 1972 και μεταφέρθηκε αρχικά στη Νότια Αφρική, η συγκεκριμένη Miura βάφτηκε σε απόχρωση Rosso Corsa, με χρυσές λεπτομέρειες εξωτερικά, αλλά και μαύρο δερμάτινο εσωτερικό. Τώρα, 47 χρόνια μετά, τα πάντα επισκευάστηκαν, αποκαταστάθηκαν ή αντικαταστάθηκαν. Όταν έφτασε στο Sant’Agata της Μπολόνια, η Miura SV δεν ήταν τέλεια. Η διαδικασία χρειάστηκε 13 μήνες για να ολοκληρωθεί. Το αυτοκίνητο ήταν τελείως αποσυναρμολογημένο, γεγονός που επέτρεψε στους μηχανικούς να ελέγξουν όλες τις λεπτομέρειες και να τις επαληθεύσουν στα αρχεία της Lamborghini.

Σήμερα, το αυτοκίνητο ανήκει στον Jean Todt. Ο πρόεδρος της FIA παρέλαβε το αυτοκίνητο στο περίπτερο Polo Storico στο Παρίσι και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini Stefano Domenicali ήταν αυτός που παρέδωσε τα κλειδιά στον νέο ιδιοκτήτη. Η Lamborghini έχει στην πραγματικότητα δύο αυτοκίνητα στο Retromobile, καθώς εκτός από την Miura SV του Todt υπάρχει και μια 400 GT του 1966. Ή, ακριβέστερα, το μεγαλύτερο μέρος της το οποίο δεν είναι μάλιστα σε καλή κατάσταση, το πλαίσιο με αριθμό 0592, ανήκει σε Καναδό συλλέκτη και βρίσκεται σήμερα υπό πλήρη αποκατάσταση από την Polo Storico. Όσοι θέλουν να δουν και τα δύο οχήματα, καθώς και άλλα κλασικά, έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου να κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και να επισκεφθούν την έκθεση.

Advertisement
Advertisement