Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου «μικρού» Honda NSX (+vid)

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του νέου «μικρού» Honda NSX (+vid)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου «μικρού» Honda NSX (+vid)

ΝΕΑ

Η Honda αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο Sports Vision Gran Turismo ειδικά για το δημοφιλές videogame Gran Turismo Sport, ανοίγοντάς μας την όρεξη για την επικείμενη παρουσίαση ενός νέου μικρού sportscar από την ιαπωνική φίρμα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο Honda Sports Vision Gran Turismo που θα μπορεί κανείς να το «οδηγήσει» μόνο μέσω του Gran Turismo Sport, αποτελεί προϊόν δημιουργίας του σχεδιαστικού κέντρου της εταιρείας στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και έχει εξελιχθεί στην Ιαπωνία.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας εκτός από το ψηφιακό μοντέλο έχουν κατασκευάσει και ένα «κανονικό» πρωτότυπο, το οποίο έχει δοκιμαστεί για την αεροδυναμική του. Παράλληλα η Honda υπόσχεται ότι η κατασκευή του θα είναι πλήρως ανθρακονημάτινη για να κρατηθεί χαμηλά το βάρος του, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορούσε να είναι μόνο 900 κιλά.

Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο διαθέτει ένα πολύ δυναμικό και εντυπωσιακό αμάξωμα, το οποίο παραπέμπει σε αρκετά σημεία του στο Honda NSX. Για την κίνησή του, η Honda αναφέρει ότι υπάρχει ο 4κύλινδρος 2λιτρος VTEC Turbo κινητήρας βενζίνης της εταιρείας, χωρίς όμως να ανακοινώνει ακριβή στοιχεία για αυτόν.

Advertisement
Advertisement

honda-sports-visiongt-concept-640

Σε ό,τι αφορά τώρα στο εάν το δούμε στην παραγωγή, προς το παρόν το Sports Vision Gran Turismo Sport θα αποτελέσει προνόμιο μόνο των «παικτών» του Gran Turismo Sport. Το εάν θα πάρει το πράσινο φως και για κατασκευή κανείς προς το παρόν δεν το ξέρει, ωστόσο δεν αποκλείεται το πρωτότυπο να μας οδηγήσει τελικά στο νέο «baby» Honda NSX, για το οποίο έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει αρκετές φήμες ως προς την επικείμενη ένταξή του στη γκάμα των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας.

honda-sports-visiongt-concept-640a

Advertisement