Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου VW Caddy

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη του νέου VW Caddy

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου VW Caddy

ΝΕΑ

Με τη χρήση της πλατφόρμας MQB στο νέο Caddy, η Volkswagen θέλει να αλλάξει επίπεδο στην κατηγορία των μικρών επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες από τη Volkswagen για το νέο της Caddy, δείχνουν πως το μικρό επαγγελματικό της εταιρείας, θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να ξεχωρίσει στην κατηγορία. Εκτός από την αναβαθμισμένη εμφάνιση, η χρήση της πλατφόρμας MQB που χρησιμοποιείται σε όλη σχεδόν τη γκάμα των επιβατικών της εταιρείας, «υπόσχεται» ανώτερη ποιότητα κύλισης, εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά και άνεση για τους επιβάτες, καθώς επίσης και δυνατότητα για πλήρες πακέτο εξοπλισμού ενεργητικής ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια, το νέο Caddy, δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε επιβατικό της VW σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Η αισθητική του αμαξώματος, έχει τα χαρακτηριστικά της εξέλιξης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ φέρνει ακόμα περισσότερα στοιχεία από το family look των αυτοκινήτων της VW, κάνοντάς το να φαίνεται από μακριά πως ανήκει στην οικογένεια των best sellers της Γερμανικής εταιρείας.

Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στην αισθητική, έχουν επιφέρει και βελτίωση στον συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης του αυτοκινήτου, από το 0,33 της προηγούμενης γενιάς, στο 0,30. Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες προκύπτει πως θα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές αναφορικά με το χώρο φόρτωσης, καθώς και με το μεταξόνιο, ενώ πολύ σημαντική λεπτομέρεια σε ότι έχει να κάνει με την πρακτικότητα για την επαγγελματική χρήση είναι και η ύπαρξη συρόμενων θυρών εκατέρωθεν.

Advertisement

Οι TDI κινητήρες που θα διατεθούν με το νέο Caddy, θα εμφανίζουν απόδοση 75 και 122 ίππους αντίστοιχα (1,6 και 2,0) και σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία, θα είναι ανάμεσα στους πλέον «καθαρούς» από την άποψη της εκπομπής ρύπων, που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά. Η τελευταία αυτή εκτίμηση, έγκειται στο γεγονός πως οι κινητήρες αυτοί θα έχουν δύο SCR καταλύτες και σύστημα με διπλή έγχυση AdBlue- το στοιχείο που μειώνει τις εκπομπές ΝΟx (Οξείδιο του Αζώτου).

Advertisement

Το νέο Caddy θα προσφέρεται και με επιλογές βενζίνης (114ps) αλλά και φυσικού αερίου, αλλά περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις επιλογές αυτές, δεν υπάρχουν. Καμία πληροφορία δεν υπάρχει ακόμα για πιθανές mild hybrid, hybrid και ηλεκτρικές εκδόσεις που μπορεί να δούμε αργότερα με τη συνδρομή και της ABT Sportsline.