Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου Hyundai Kona Hybrid

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη του νέου Hyundai Kona Hybrid

ΝΕΑ

Αποκάλυψη του νέου Hyundai Kona Hybrid

ΝΕΑ

Η Hyundai επεκτείνει τη γκάμα των διαθέσιμων επιλογών του Kona, αποκαλύπτοντας την υβριδική έκδοσή του με 141 ίππους ισχύος και μέση κατανάλωση από 3.9 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Το νέο υβριδικό Kona χρησιμοποιεί για την κίνησή του το αντίστοιχο σύστημα του Kia Niro, διαθέτοντας έναν 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης κύκλου Άτκινσον 105 ίππων ισχύος, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων τοποθετημένο μαζί του στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου.

Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 141 ίππους και η ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα παρέχεται από μια μικρή μπαταρία ιόντων-λιθίου, η οποία φορτίζει και κατά την επιβράδυνση.

Advertisement
Advertisement

Σε συνεργασία με το στάνταρ 6τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων, το υβριδικό Kona προσφέρει 0-100 km/h σε 11.2 sec και τελική ταχύτητα 160 km/h. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση είναι μόνο 3.9 lt/100 km (με ζάντες 16 ιντσών) ή 4.3 lt/100 km (με ζάντες 18 ιντσών).

Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, η Hyundai ξεχωρίζει το υβριδικό Kona από τα υπόλοιπα μέσω των ειδικής σχεδίασης ζαντών 16 ή 18 ιντσών, αλλά και του νέου ειδικού μπλε εξωτερικού χρώματος που πλαισιώνει την παλέτα των χρωμάτων του.

Στο εσωτερικό, έχουν προστεθεί νέοι χρωματισμοί, ενδείξεις για την επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης και ρύπων (σε συνδυασμό με το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 10,25 ιντσών), αλλά και στοιχεία όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, ενισχυμένο πακέτο συστημάτων ασφαλείας κ.α.

Advertisement