Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Mercedes-AMG E63

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας Mercedes-AMG E63

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Mercedes-AMG E63

ΝΕΑ

Η κορυφαία σε επιδόσεις και δυναμισμό έκδοση Mercedes-AMG E63 προστίθεται στη γκάμα της ανανεωμένης E-Class

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης αισθητικά αλλά και τεχνολογικά Mercedes-Benz E-Class η γερμανική εταιρία ολοκληρώνει το φρεσκάρισμα του πολυτελούς μεγάλου sedan της με την προσθήκη και της σκληροπυρηνικής έκδοσης με την σφραγίδα της AMG.

Όπως και οι πιο απλές εκδόσεις η AMG E63 έχει κάποιες διακριτικές αισθητικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση ώστε πλέον να αυτή να βρίσκεται πιο κοντά στη σχεδιαστική φιλοσοφία των νεώτερων μικρών μοντέλων της Mercedes-Benz. Μεταξύ άλλων το καπό της AMG E63 έχει αποκτήσει πιο μυώδη χαρακτηριστικά ενώ ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα και ο εξωτερικός διάκοσμος συνδυάζει το χρώμιο με την μαύρη γυαλιστερή απόχρωση. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο τιμόνι με τους φυσικούς και απτικούς διακόπτες ενώ φυσικά όπως σε όλες τις εκδόσεις της ανανεωμένης E-Class υπάρχει η πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος πολυμέσων MBUX. Αναβαθμισμένη είναι όμως και η τεχνολογία ασφάλειας καθώς το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης καθώς και υποσυστήματα που συνδυάζονται με αυτό έχουν πλέον διευρυμένες δυνατότητες λειτουργίας χάρη στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφοριακές συνθήκες στη διαδρομή του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που συνθέτουν τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα της AMG E63 θα σημειώσουμε πως παραμένει ο 4.0λιτρος V8 twin-turbo κινητήρας με 571 ίππους και 76,5 χλγμ. ροπής ο οποίος στην E63 S φθάνει τους 612 ίππους και τα 86,6 χλγμ. Η μετάδοση γίνεται από το αυτόματο κιβώτιο Speedshift MCT-9 και με την ισχύ να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της προηγμένης τετρακίνησης 4Matic+ η οποία διαθέτει και πρόγραμμα για μετάδοση μόνο στους πίσω τροχούς. Η νέα Mercedes-AMG E63 διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, ως κλασική sedan αλλά και ως πιο πρακτική wagon.