Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη! «Πήρε εμπρός» το Κινούμαι Ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη! «Πήρε εμπρός» το Κινούμαι Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Αποκάλυψη! «Πήρε εμπρός» το Κινούμαι Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία της online πλατφόρμας του προγράμματος και αρχές Ιουνίου θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει τις νέες αυξημένες επιδοτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στην… πρίζα επανατοποθετείται το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά με αυξημένα ποσά επιδότησης και άλλες καινοτομίες με βασικό στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης σε αυτοκίνητα, scooter αλλά και ποδήλατα ενώ παράλληλα να μειωθεί περαιτέρω η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί τεράστια προβλήματα υγείας σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Μάλιστα ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι δοκιμαστικά από τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Μαΐου η online πλατφόρμα του Β΄κύκλου του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά και από τις αρχές Ιουνίου θα μπορούν όσοι έχουν αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, scooter ή ποδήλατο να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ώστε να δρομολογείται ο έλεγχός τους και κατόπιν η κατάθεση της επιδότησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως για να ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογεγραμμένη από τους συναρμόδιους Υπουργούς που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του Β’ κύκλου του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά. Η ΚΥΑ αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα έως τα τέλη της εβδομάδας και να δοθεί χέρι-χέρι και στα υπόλοιπους Υπουργούς προς υπογραφή ώστε να δημοσιευθεί το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει να ισχύει κανονικά το πρόγραμμα από τις αρχές Ιουνίου.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά θα έχει σημαντικές αλλαγές όπως αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2021. Δηλαδή όποιος αγόρασε καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο ή e-scooter από τις αρχές Δεκεμβρίου ή πρόκειται να αγοράσει κάποιο τώρα θα λάβει την νέα υψηλότερη επιδότηση!

Advertisement

Οι νέες αυξημένες επιδοτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά όπως τις έχει ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 και θα έχουν ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το νέο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ με διάρκεια έως το 2023 περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δίκυκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, πολύτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Advertisement

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Οι σημαντικότερες διατάξεις του νέου προγράμματος είναι οι εξής:

Φυσικά Πρόσωπα

Advertisement

Επιδότηση 30% για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000€.

Επιδότηση 30% και έως 8.000€ για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς.

Επιβράβευση απόσυρσης με 1.000€ και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 500€.

Επιπλέον επιδότηση 1000€ για αγορά αυτοκινήτου σε ΑΜΕΑ.

Επιπλέον επιδότηση 1000€ για οικογένειες με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα (1000€ για 3 εξαρτώμενα τέκνα, και επιπλέον 1000€ ανά επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο έως και 4000€).

Επιπλέον 1000€ για την αγορά αυτοκινήτου και μικροαυτοκινήτου σε νέους έως 29 ετών.

Δυνατότητα εκχώρησης δικαιώματος είσπραξης επιδότησης στην εταιρία πώλησης.

Επιδότηση έως 40% και με μέγιστο ποσό τις 3.000 για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e (επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα).

Eπιδότηση ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e έως 20% και με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€.

Επιδότηση 40% για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€.

Εταιρείες

Επιδότηση 30% για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μέγιστο ποσό τις 8.000€ από 1 έως 20 οχήματα και 20% επιδότηση με μέγιστο ποσό τις 6.000€ από 21 οχήματα και πάνω.

Επιβράβευση απόσυρσης με 1.000€ ανά όχημα και επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή 400€ ανά σημείο επαναφόρτιση.

Επιδότηση σε εταιρείες ταχυμεταφορών, διανομών και τουριστικές εταιρείες για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επιδότηση 30% και έως 8.000€ για μακροχρόνιες μισθώσεις, χωρίς υποχρέωση εξαγοράς για 1 έως 20 οχήματα και 20% επιδότηση και έως 6.000€ για 21 οχήματα και πάνω αντίστοιχα.

Επιπλέον 4.000€ ανά αυτοκίνητο για εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Επιδότηση 30% και με μέγιστο ποσό τις 8.000€ ανά αυτοκίνητο για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων επίδειξης (test drive) από 1 μέχρι 20 οχήματα και 20% επιδότηση με μέγιστο ποσό τις 6.000€ για 21 οχήματα και άνω αντίστοιχα.

Πως θα κάνετε την onine αίτηση:

– Εγγραφείτε στην υπηρεσία

– Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

– Επιλέξτε την κατηγορία οχήματος, το μοντέλο και την αξία

– Επιλέξτε αν επιθυμείτε έξυπνο φορτιστή

– Επιλέξτε αν επιθυμείτε απόσυρση

– Επιλέξτε αν έχετε οικογένεια με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα, είστε άτομο με αναπηρίες ή νέος έως 29 ετών.

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης επιδότησης

Δικαίωμα αίτησης για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος έχουν Φυσικά Πρόσωπα, επιχειρήσεις, οικογένειες με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα, ΑμεΑ ή Νέοι έως 29 ετών, με επιπλέον επιδότηση.

Ειδικότερα τα Φυσικά Πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διαθέτουν ΑΦΜ, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης τους.

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα αγοράς ή μίσθωσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή ηλεκτρικού ποδηλάτου ή δίκυκλου/τρικύκλου. Τα ωφελούμενα Φυσικά Πρόσωπα δικαιούνται προαιρετικά την επιπλέον επιδότηση μέσω απόσυρσης ΙΧ ή δίκυκλου και την επιπλέον επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή.

Επιδότηση δικαιούνται και όλες οι επιχειρήσεις, κάθε μορφής (ατομικές, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε., ΚΟΙΝΣΕΠ, Ν.Π.Ι.Δ.), κάθε μεγέθους που διαθέτουν έδρα ή/και υποκατάστημα εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται προβληματικές και δεν τελούν υπό καθεστώς πτώχευσης και θέσης σε αναγκαστική διαχείριση.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις δικαιούται αγοράς ή επαγγελματικής μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων ή/και ηλεκτρικών ποδηλάτων ή/και ηλεκτρικών δίκυκλων ή τρίκυκλων. Επισημαίνεται ότι το ανώτατο όριο της ενίσχυσης σύμφωνα με το άρθρ. 3 του Κανονισμού de minimis, δυνάμει του οποίου το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε μια ενιαία επιχείρηση δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Για τις επιχειρήσεις που εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές το αντίστοιχο ανώτατο όριο ενισχύσεων είναι 100.000 ευρώ, το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Ενοικίασης και Εκμίσθωσης ΙΧ και Οχημάτων, με τις Υπηρεσίες Ενοικίασης Ποδηλάτων, τα Ξενοδοχεία και τα Καταλύματα όπως και οι εταιρείες Delivery δικαιούνται επιδότησης για την αγορά έως και 10 ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επίσης όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών scooters ή ποδηλάτων χωρίς περιορισμό!

Παράλληλα οι εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να επιδοτηθούν για την αγορά έως και 3 ηλεκτρικών οχημάτων επίδειξης (test-drive) τα οποία δικαιούνται να μεταπωλήσουν μετά από 6 μήνες.

Για τις υπόλοιπες εταιρείες ισχύει ο περιορισμός της μεταπώλησης για τα ΙΧ που ορίζεται σε 2 έτη, και για τα ηλεκτρικά scooters σε 1 έτος.

Οι ενισχύσεις που χορηγούνται δυνάμει της παρούσας πρόσκλησης συμβιβάζονται με την εσωτερική αγορά κατά την έννοια του άρθρου 107 παράγραφοι 2, 3 της Συνθήκης και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Κανονισμού 1407/2013 (De Minimis).

Επίσης απαγορεύεται η σώρευση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας με άλλες κρατικές ενισχύσεις για τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες ή με κρατικές ενισχύσεις για το ίδιο μέτρο χρηματοδότησης υψηλού κινδύνου, αν η σώρευση αυτή οδηγεί σε υπέρβαση της υψηλότερης σχετικής έντασης ενίσχυσης ή του ποσού ενίσχυσης που έχει καθοριστεί με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα κάθε περίπτωσης σε κανονισμό απαλλαγής κατά κατηγορία ή απόφαση που έχει εκδώσει η Επιτροπή.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε online

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβολής της αίτησης για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος διαφέρουν ανάλογα με την ιδιότητα του αιτούντος.

Τα δικαιολογητικά υποβολής Φυσικού Προσώπου (κατηγορία Α) περιλαμβάνουν:

α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας των ωφελουμένων,

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr) των ωφελουμένων,

γ. Έντυπο Ε1 ή μισθωτήριο συμβόλαιο από το www.gsis.gr ή Ε9, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα εγκατάστασης και είναι ιδιοκτήτης/μισθωτής του σημείου,

δ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2015 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.

ε. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί.

στ. Επίσημη προσφορά για το σημείο επαναφόρτισης και τον τύπο που επιλέγεται σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της Δράσης,

ζ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση των ωφελουμένων, η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους.

η. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

θ. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)

ι. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων

Τα δικαιολογητικά υποβολής αίτηση για αγορά Ταξί περιλαμβάνουν:

α. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας,

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr),

γ. Έντυπο Ε1 τελευταίας φορολογικής χρήσης,

δ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους

ε. Άδεια ΤΑΞΙ σε ισχύ,

στ. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί,

ζ. Υπεύθυνη Δήλωση σώρευσης κρατικών ενισχύσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

η. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους.

θ. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας, Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

ι. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)

ια. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων

Τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης από Νομικά Πρόσωπα (κατηγορία Γ) περιλαμβάνουν:

α. Σύσταση εταιρίας από ΓΕΜΗ,

β. Πιστοποιητικό νόμιμης εκπροσώπησης από ΓΕΜΗ,

γ. Έντυπο Ε3 ή Ν της τελευταίας φορολογικής χρήσης,

δ. Εκτύπωση Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας από gsis.gr,

ε. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα/τα που θα επιλεγεί/ούν,

ζ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2015 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.

η. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους, (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

θ. Υπεύθυνη Δήλωση σώρευσης κρατικών ενισχύσεων (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ).

ι. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας, Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

ια. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να βεβαιώνεται ότι η εταιρία δεν τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης ή θέσης σε αναγκαστική διαχείριση

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ολοκλήρωσης και καταβολής της ενίσχυσης για Φυσικά Πρόσωπα (κατηγορία Α) περιλαμβάνουν:

α. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,

β. Σύμβαση leasing εφόσον πρόκειται για μακροχρόνια μίσθωση οχήματος,

γ. Τιμολόγιο/απόδειξη αγοράς οχήματος/δικύκλου/ποδηλάτου,

δ. Ειδικά για την περίπτωση ηλεκτρικού ποδηλάτου απαιτείται η προσκόμιση των Υπεύθυνων δηλώσεων του αγοραστή και πωλητή (Παράρτημα ΙΙΙ) που να βεβαιώνουν την συμβατότητα του επιδοτούμενου μέσου με τους όρους της παρούσας

ε. Έγγραφο που να βεβαιώνει το ΙΒΑΝ του δικαιούχου (πχ φωτογραφία του βιβλιαρίου, εκτύπωση από e-banking κλπ)

στ. Αποδεικτικό ταξινόμησης του οχήματος (εξαιρούνται τα ηλεκτρικά ποδήλατα),

ζ. Βεβαίωση οριστικής διαγραφής του οχήματος (εφόσον έχει επιλεγεί απόσυρση)

Δικαιολογητικά στην περίπτωση που έχει επιλεγεί επιδότηση «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης

Ειδικά για την περίπτωση που έχει επιλεγεί επιδότηση «έξυπνου» οικιακού σημείου επαναφόρτισης, απαιτείται η κατάθεση των κάτωθι δικαιολογητικών. Σημειώνεται πως τα δικαιολογητικά i έως xi αποδεικνύουν πως η εν λόγω συσκευή πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που τίθενται στην ενότητα 12.5.1

1.Συμπληρωμένo και υπογεγραμμένο έντυπο “Δήλωση κατασκευαστή/εισαγωγέα” (πρότυπο έντυπο διατίθεται ως συνοδευτικό έγγραφο)

2.Πιστοποίηση CE, σύμφωνα με το EC Directive 768/2008/EC

iii. Δήλωση του εργοστασίου κατασκευής ότι η συσκευή επαναφόρτισης διαθέτει τα παρακάτω:

1.Δυνατότητα αποδοχής, λήψης και επεξεργασίας εξωτερικών δεδομένων καθώς και απομακρυσμένου ελέγχου βάσει του πρωτοκόλλου OCPP v1.6 ή μεταγενέστερης έκδοσης αυτού, με σκοπό την:

2.Διαχείριση ενεργού ισχύος.

3.Προσαρμογή ισχύος έπειτα από λήψη εξωτερικής εντολής (π.χ. ορισμός setpoint).

iii. Μέτρηση δεδομένων κατανάλωσης ενέργειας και αποστολής αυτών. Καθώς και ότι η συσκευή επαναφόρτισης διαθέτει τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας με σκοπό την ασφάλειά του έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

1.Πιστοποιητικά δοκιμών τύπου σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του προτύπου IEC 61851-1 για Mode 3 ή IEC 61851-23, για Mode 4, που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο και διαπιστευμένο κατά ΕΝ ISO/IEC 17025 εργαστήριο δοκιμών

2.Υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) από τον κατασκευαστή/εισαγωγέα της συσκευής, για το αληθές και ακριβές των στοιχείων που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που κατατίθενται (πρότυπο έντυπο διατίθεται ως συνοδευτικό έγγραφο)

3.Απόδειξη αγοράς συσκευής που λειτουργεί ως σημείο επαναφόρτισης

4.Αντίγραφο της συμπληρωμένης Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη του σημείου επαναφόρτισης

vii. Αντίγραφο της συμπληρωμένου εντύπου σύνδεσης/ενημέρωσης ΔΕΔΔΗΕ (όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 2, άρ. 27, ν.4710/2020) από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη του σημείου επαναφόρτισης

Δικαιολογητικά ολοκλήρωσης και καταβολής της ενίσχυσης Ταξί (Κατηγορία Β)

α. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,

β. Τιμολόγιο αγοράς οχήματος,

γ. Πιστοποίηση ΙΒΑΝ δικαιούχου,

δ. Αποδεικτικό ταξινόμησης του οχήματος,

ε. Βεβαίωση οριστικής διαγραφής του οχήματος ,

στ. Η σύμβαση leasing υπογεγραμμένη από του συμβαλλόμενους με σαφείς όρους και την υποχρέωση αγοράς στην λήξη της σύμβασης

Δικαιολογητικά ολοκλήρωσης και καταβολής της ενίσχυσης για Νομικά Πρόσωπα

α. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,

β. Σύμβαση leasing εφόσον πρόκειται για μακροχρόνια μίσθωση οχήματος,

γ. Τιμολόγιο αγοράς κάθε οχήματος/δικύκλου ή ενός ενιαίου τιμολογίου εφόσον ο προμηθευτής είναι κοινός,

δ. Πιστοποίηση ΙΒΑΝ δικαιούχου,

ε. Αποδεικτικό ταξινόμησης κάθε οχήματος (εξαιρούνται τα ηλεκτρικά ποδήλατα),

στ. Βεβαίωση οριστικής διαγραφής του οχήματος (εφόσον έχει επιλεγεί απόσυρση),

ζ. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης και μη υποβολής αίτησης πτώχευσης,

η. Πιστοποιητικό περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση και μη υποβολής αίτησης για θέση σε αναγκαστική διαχείριση.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκτακτο: Ακατάσχετη η επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά
Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού οι νέες επιδοτήσεις του Κινούμαι Ηλεκτρικά
Αποκάλυψη! Με αναδρομική ισχύ ο Β κύκλος του Κινούμαι Ηλεκτρικά