Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Με V6 3.0 και 3.6 η Macan

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Με V6 3.0 και 3.6 η Macan

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Με V6 3.0 και 3.6 η Macan

ΝΕΑ

Το νέο μεσαίο πολυτελές SUV της Porsche θα αποκαλυφθεί σε λιγότερο από δύο μήνες, καθώς η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο στην έκθεση του Λος Άντζελες. Μέσω διαρροής φωτογραφιών από ενημέρωση αντιπροσώπων της γερμανικής μάρκας στις ΗΠΑ γνωρίζουμε ήδη δύο από τις εκδόσεις της Macan.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τη Macan S και την Macan Turbo. Η πρώτη θα εξοπλίζεται με 3λιτρο V6 και η δεύτερη με μεγαλύτερο σύνολο 3,6 lt. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Επίσημες λεπτομέρειες για την ισχύ των δύο κινητήρων δεν υπάρχουν, σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο πρώτος θα αποδίδει 300 PS και ο δεύτερος περίπου 370 PS. Η γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης εκδόσεις diesel, υβριδική αλλά και μία με 4κύλινδρο βενζίνης.

Η Macan έχει μήκος γύρω στα 4,5 m, είναι δηλαδή κατά περίπου 35 cm μικρότερη από την Cayenne. Βασίζεται  στην πλατφόρμα του νέου Audi Q5 και η παραγωγή της θα αρχίσει στα τέλη του 2013 στο εργοστάσιο της Λειψίας. Η έναρξη των πωλήσεων προγραμματίζει για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Τα στελέχη της Porsche θέλουν να διαφοροποιήσουν τη Macan από τα αντίστοιχα μοντέλα της Audi, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι θα είναι πιο sport και πιο ισχυρή. «Θα έχει διαφορετικούς κινητήρες, συστήματα μετάδοσης, αναρτήσεις», είχε τονίσει ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, Βόλφγκανγκ Χατζ.

Advertisement
Advertisement