Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η νέα Mercedes EQS SUV σε πρώτη προβολή

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Η νέα Mercedes EQS SUV σε πρώτη προβολή

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η νέα Mercedes EQS SUV σε πρώτη προβολή

ΝΕΑ

Με την επίσημη πρεμιέρα να έχει οριστεί στις 19 Απριλίου, η Mercedes δίνει μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο πολυτελές ηλεκτρικό SUV της.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην πολυτελή κατηγορία ετοιμάζει πυρετωδώς η Mercedes, έχοντας ορίσει ως ημερομηνία για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της EQS SUV την 19η Απριλίου.

Μέχρι τότε έδωσε στην δημοσιότητα μερικές εικόνες από το αυτοκίνητο με βαρύ καμουφλάζ, οι οποίες προβάλλονται στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στις ΗΠΑ για την παρουσίαση της γενικότερης δραστηριότητας της εταιρίας εκεί.

Σε αυτή την εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι ξεκινά η δραστηριότητα μίας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών στην Αλαμπάμα, στην ίδια Πολιτεία που βρίσκεται και το εργοστάσιο της Tuscaloosa όπου θα παράγεται και η EQS SUV όσο και επερχόμενη ΕQE SUV.

Advertisement
Advertisement

H σχέση της Mercedes με τις ΗΠΑ πηγαίνει πίσω στην δεκαετία του 1990, με την γερμανική εταιρία να έχει επενδύσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις της στην Αλαμπάμα. Το προσωπικό της εταιρίας είναι κοντά στις 4.500 άτομα ενώ άλλες 11.000 θέσεις εργασίας αφορούν προμηθευτές της.

Από το 1997 που ξεκίνησε η παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, έχουν κατασκευαστεί πάνω σχεδόν 4 εκατ. αυτοκίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων εξάγονται, καθιστώντας την αμερικάνικη Mercedes μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρίες των ΗΠΑ.

Advertisement

Όσο για την ΕQS SUV, θα είναι το τρίτο μοντέλο που θα βασίζεται πάνω στην αποκλειστική ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρίας, και θα βασίζεται κατά κύριο λόγο πάνω στην EQS.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση δόθηκε από την εταιρία στην διαμόρφωση του εσωτερικού, με ιδιαίτερα πολυτελή χαρακτηριστικά και θέσεις για επτά επιβάτες. Τις εντυπώσεις κερδίζει και εδώ το τεράστιο ΜΒUX Hyperscreen με μία ενιαία επιφάνεια 56 ιντσών που καλύπτει από άκρη σε άκρη ολόκληρο το ταμπλό.

Παράλληλα προσφέρονται όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ΕQS αν και θα υπάρχουν κάποιες μικρές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις στο ψηφιακό της υπόβαθρο.

Advertisement

Όσο για την σχεδίαση του αμαξώματος, από όσο μπορούμε να καταλάβουμε από το καμουφλάζ πρόκειται για μία κλασική μεγάλη Mercedes, χωρίς εκπλήξεις και σχεδιαστικές ακρότητες, διατηρώντας την νέα ηλεκτρική σχεδιαστική “γλώσσα” της εταιρίας, με έμφαση κυρίως στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τα οποία θα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με την ΕQS.

Για τις μπαταρίες η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε την συνεργασία της με την Κινέζικη εταιρία Envision AESC, η οποία θα παρέχει τις συστοιχίες στο εργοστάσιο της Tuscaloosa. Οι μπαταρίες αυτές θα είναι όπως τις περιγράφει υψηλών επιδόσεων ιόντων λιθίου, και θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα της δεκαετίας. Μέχρι να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο εργοστάσιο, η Mercedes θα συνεχίσει να προμηθεύεται μπαταρίες από τους υπάρχοντες προμηθευτές.

Στο ίδιο εργοστάσιο, εκτός από την EQS SUV μοντέλα, θα παράγεται η ηλεκτρική Maybach SUV, και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η EQE SUV. Η Mercedes-Benz σχεδιάζει την παραγωγή πάνω από 6.000 ηλεκτρικών μοντέλων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)
Η Mercedes βιάζεται να παρουσιάσει τις ηλεκτρικές EQE και EQS
Η Mercedes EQS τα «βρήκε σκούρα» στο τεστ ταράνδου (+video)