Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Kia Concept EV9 με boxy στυλ και αυτονομία 485 χλμ.

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Kia Concept EV9 με boxy στυλ και αυτονομία 485 χλμ.

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Kia Concept EV9 με boxy στυλ και αυτονομία 485 χλμ.

ΝΕΑ

Μετά από μια μακρά καμπάνια με πολλά teaser, η Kia παρουσίασε το Concept EV9 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες 2021.

Advertisement
Advertisement

Το EV9 ίσως είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της Kia

Με τετράγωνο σχήμα και μεγάλες διαστάσεις, το SUV δείχνει επιβλητικό από όποια πλευρά και αν το κοιτάξετε και προμηνύει, πως θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο από τη νοτιοκορεάτικη μάρκα που θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα E-GMP. Περιττό να πούμε ότι η έκδοση παραγωγής θα τοποθετηθεί πάνω από το EV6 που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος.

Το boxy (σαν κουτί) αμάξωμα «πατά» πάνω σε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών. Το Concept EV9 έχει μήκος 4.930 χιλιοστά, πλάτος 2.055 mm και ύψος 1.790 mm, με αρκετά μεγάλο μεταξόνιο 3.100 mm.

Advertisement
Advertisement

Λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο μπαταριών δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι έχει αυτονομία για πάνω από 400 χιλιόμετρα και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 350 kW. Σε μόλις 20-30 λεπτά, η μπαταρία μπορεί να αναπληρωθεί από 10% έως 80%.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει μια τεράστια πανοραμική γυάλινη οροφή για να δίνει την αίσθηση πως η καμπίνα είναι ακόμα πιο ευρύχωρη από ό,τι είναι ήδη. Μιλώντας για την καμπίνα, φιλοξενεί μια τεράστια οθόνη… 27 ιντσών που καταλαμβάνει το καλύτερο μέρος του ταμπλό. Πάνω της υπάρχουν μερικά χειριστήρια αφής, που παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες.

Advertisement

Η εσωτερική διαμόρφωση των τριών σειρών καθισμάτων μπορεί να διαμορφωθεί επιλέγοντας τις διατάξεις: Active, Pause, και Enjoy.

Όταν η διάταξη Active είναι ενεργοποιημένη, το Kia Concept EV9 μπορεί να κινείται και η καμπίνα παραμένει στη συμβατική της διαμόρφωση, ενώ οι άλλες δύο λειτουργίες λειτουργούν μόνο όταν το ηλεκτρικό SUV είναι ακίνητο.

Advertisement

Η Pause μετατρέπει την καμπίνα σε ένα «lounge πρώτης κατηγορίας» με καθίσματα που μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν όπως θέλέτε, επιτρέποντας σε όσους κάθονται στην πρώτη και την τρίτη σειρά να αντικρίζουν το ένα το άλλο ενώ τα καθίσματα στη μέση γίνονται τραπέζι.

Όσον αφορά την διάταξη Enjoy, το εσωτερικό μεταμορφώνεται σε «χώρο χαλάρωσης» καθώς τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κυκλικά η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει για να επιτρέψει σε όσους κάθονται μέσα να βλέπουν έξω.

Advertisement

Σε όλη την καμπίνα έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμα και οικολογικά υλικά, όπως δέρμα vegan καθώς και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένες ίνες μαλλί.

Δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα βγει στην παραγωγή, αλλά θα στοιχηματίσουμε ότι το Kia Concept EV9 θα κυκλοφορήσει πριν από το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia: 11 ηλεκτρικά έως το 2026
H Ηyundai και η Kia μελετούν μπαταρίες για +50% αυτονομία
Οδηγούμε στην Ισπανία το Κia EV6