Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Golf

Αποκάλυψη για τα νέα VW Golf GTI, GTD και GTE

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τα νέα VW Golf GTI, GTD και GTE

VW Golf

Αποκάλυψη για τα νέα VW Golf GTI, GTD και GTE

VW Golf

Η VW αποκάλυψε επίσημα τις νέες κορυφαίες εκδόσεις του Golf 8ης γενιάς, τα Golf GTI, GTD και GTE, τα οποία θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, σχεδιαστικά η VW έχει τονίσει την εμφάνιση των νέων εκδόσεων του Golf τοποθετώντας στο εμπρόσθιο τμήμα έναν πιο δυναμικό προφυλακτήρα με κυψελοειδή γρίλια και –προαιρετικούς– σε σχήμα «X» προβολείς ομίχλης.

Επιπλέον αυτών μια κόκκινη ρίγα μαζί με μια LED οριζόντια γραμμή διατρέχει από άκρη σε άκρη το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του Golf GTI, ενώνοντας ουσιαστικά τα φώτα. Στην περίπτωση του GTE η κόκκινη ρίγα είναι μπλε, ενώ το GTD είναι ασημί.

Advertisement
Advertisement

Συνεχίζοντας με τις αισθητικές αλλαγές, στο πίσω μέρος συναντούμε έναν νέο διαχύτη, μαζί με αλλαγμένα LED φώτα, αεροτομή και λογότυπο «GTI» (ή «GTE» ή «GTD») ακριβώς κάτω από το λογότυπο της VW. Υπάρχουν επίσης δύο εξατμίσεις σε κάθε άκρο του προφυλακτήρα του Golf GTI, μια διπλή εξάτμιση στο GTD, αλλά και ψευδο-απολήξεις στην περίπτωση του GTE.

Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις νέες ζάντες 17, 18 ή 19 ιντσών, τα νέα, διακριτικά πλευρικά μαρσπιέ, αλλά και τις χαρακτηριστικές κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Advertisement

Στο εσωτερικό, συναντούμε νέα σπορ καθίσματα με τις χαρακτηριστικές ριγέ επενδύσεις των «GTI» μοντέλων της VW, μαζί με ένα πιο σπορ τιμόνι και επιλογέα (για το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων). Το σύστημα πολυμέσων απεικονίζεται στην μεγάλη, 10 ιντσών οθόνη στο κέντρο της κονσόλας που διαθέτει και νέες ενδείξεις, ενώ πλήρως ψηφιακός είναι ο πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών.

Ο κινητήρας του νέου VW Golf GTI είναι ο 2λιτρος TSI με ισχύ 245 ίππων και ροπή 370 Nm, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7άρι αυτόματο, DSG κιβώτιο. Στο GTD συναντούμε έναν 2λιτρο TDI με ισχύ 200 ίππων και ροπή 400 Nm, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με το 7ταχυτο DSG.

Advertisement

Στην περίπτωση του νέου VW Golf GTE συναντούμε τον 1.400άρη TSI των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 112 ίππων για να προσφέρει συνδυαστική ισχύ 250 ίππων (και 400 Nm ροπής).

Υπάρχει επίσης μια μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh, που φορτίζει και από πρίζα, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με ταχύτητες έως 130 km/h και για απόσταση έως και 60 km. Προς το παρόν η VW δεν ανακοινώνει επιδόσεις για καμία από τις παραπάνω αυτές εκδόσεις.

Advertisement

Ολοκληρώνοντας, να σημειώσουμε ότι φυσικά έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις στο σασί (π.χ. -15 mm απόσταση από το έδαφος για τα GTI και GTD) και την ανάρτηση για να προσφερθούν σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει τη λειτουργία του εμπρός ηλεκτρονικού διαφορικού XDS και της ενεργής ανάρτησης, προσαρμόζοντάς τα στα «θέλω» του οδηγού (υπάρχουν 3 προεπιλεγμένα set-up Comfort, Eco και Sport).