Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Έτσι θα εισέρχονται πλέον τα αυτοκίνητα στη Βουλή

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη! Έτσι θα εισέρχονται πλέον τα αυτοκίνητα στη Βουλή

ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Έτσι θα εισέρχονται πλέον τα αυτοκίνητα στη Βουλή

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr δημοσιεύει τις εναλλακτικές διαδρομές που προτείνονται στους βουλευτές ώστε να μην επηρεαστεί η οδική ασφάλεια με καθυστέρηση μόλις 2 έως 6 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Τις εναλλακτικές διαδρομές για την γρηγορότερη αλλά και ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο των οχημάτων βουλευτών αλλά και στελεχών της κυβέρνησης από το κτίριο της Βουλής επισημαίνει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων.

Μάλιστα στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύει το Newsauto.gr η καθυστέρηση εισόδου με όχημα στη Βουλή κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 6 λεπτών και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η οδική ασφάλεια καθώς τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα με θέμα: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Βασ. Σοφίας στο ύψος του ο.α. 2 του Δήμου Αθηναίων, εισόδου/εξόδου οχημάτων προς και από το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων» επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Με σκοπό τη δραστική και αποτελεσματική επίλυση κυκλοφοριακών ζητημάτων, αναφορικά με την πρόσβαση οχημάτων στο Μέγαρο της Βουλής, κατά τρόπο ώστε, να συνάδει με τις κείμενες διατάξεις Περί Κ.Ο.Κ. μνημονεύονται τα ακόλουθα :

1.Εν όψει της διεξαγόμενης κυκλοφοριακής μελέτης από τη Περιφέρεια Αττικής και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, αναφορικά με τη δυνατότητα τοποθέτησης αριστερόστροφου σηματοδότη, στο ρεύμα καθόδου της Λ. Β. Σοφίας, προς την είσοδο της Β.τ.Ε, προτείνονται ως εναλλακτικές διαδρομές για τα οχήματα στα οποία επιβαίνουν Βουλευτές ή μέλη της Κυβέρνησης:

1α. Λεωφ. Βασ. Σοφίας, (κάθοδος) – Πανεπιστημίου – Κριεζώτου – Ακαδημίας– είσοδος στο Μ.τ.Β. (570 μ, ενδεικτικός χρόνος διαδρομής 3-5 λεπτά).

Advertisement

1β. Λεωφ. Βασ. Σοφίας, (κάθοδος) – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Β. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Σοφίας (άνοδος)- είσοδος στο ΜτΒ (850 μ, ενδεικτικός χρόνος διαδρομής 4-6 λεπτά).

2.Επειδή δεν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων από την Όθωνος, προς την είσοδο του Σταθμού οχημάτων της Βουλής, προτείνεται ως εναλλακτική διαδρομή :

Advertisement

Φιλελλήνων – Σουρή – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας. (650 μ, ενδεικτικός χρόνος διαδρομής 2-3 λεπτά).

3.Ομοίως δεν επιτρέπεται κατά την έξοδο από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης, η αριστερή στροφή των οχημάτων, στο λεωφορειόδρομο του ρεύματος ανόδου της Λεωφ. Β. Αμαλίας, προς Λ. Συγγρού.

4.Υπενθυμίζονται και τα ακόλουθα :

Advertisement

4α. Ο σταθμός οχημάτων παραμένει ανοιχτός από την 7η πρωινή μέχρι την 01:00 μεταμεσονύκτια ώρα, όλες τις ημέρες του έτους και σε κάθε περίπτωση μέχρι και 1 ώρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ολομέλειας ή των Επιτροπών της Βουλής.

4β. Η είσοδος από την Λεωφόρο Αμαλίας στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μ.τ.Β. θα παραμένει ανοιχτή από την 7η πρωινή μέχρι την 22η βραδινή ώρα, από Δευτέρα έως Πέμπτη και έως την 16:00 ώρα την Παρασκευή.

4γ. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες καθώς και κατά τη διάρκεια εκτάκτων περιστατικών (συναθροίσεις, κινήσεις επισήμων κ.λ.π.), η είσοδος της Λεωφ. Αμαλίας θα παραμένει κλειστή και η είσοδος και έξοδος των οχημάτων, θα ενεργείται από την είσοδο της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση υπόψη, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τροχονόμου.

Oι επιμέρους προτάσεις μας έχουν διττό στόχο, αφ’ ενός τη προστασία του κύρους του Κοινοβουλίου και αφ’ ετέρου την εύρυθμη και σύννομη κυκλοφοριακή συμπεριφορά στις οδούς και ως εκ τούτου, ευελπιστούμε για τη συνεργασία σας.»

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: «Πίστα δοκιμών» το πάρκινγκ για τα νέα ηλεκτροκίνητα ΙΧ
Πρατήρια καυσίμων: Μόνο με πολιτική βούληση καταπολεμείται η λαθρεμπορία
Αυτές είναι οι τεχνικές προδιαγραφές για σταθμούς φόρτισης σε Δήμους