Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδική ασφάλεια με ανούσιες αλλά… επιδοτούμενες φιέστες από ΜΚΟ!

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδική ασφάλεια με ανούσιες αλλά… επιδοτούμενες φιέστες από ΜΚΟ!

ΝΕΑ

Οδική ασφάλεια με ανούσιες αλλά… επιδοτούμενες φιέστες από ΜΚΟ!

ΝΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης επισημαίνει ότι όλα αυτά επιδοτούνται από εγχώρια και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή τις κατ’ επανάληψη αποκαλύψεις για αλχημείες σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών και για κυκλώματα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης χωρίς εξετάσεις, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης καταδίκασε όλα αυτά τα φαινόμενα κραυγάζοντας για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος και δεν διστάζει να αναφέρει ότι κάποιες ΜΚΟ επιδοτούνται από εγχώρια και ευρωπαϊκά κονδύλια για να πραγματοποιεί ανούσιες φιέστες!

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος  μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι: «Δώστε μια ευκαιρία στην Οδική Ασφάλεια της χώρας μας, η οποία ψάχνει χρόνια τώρα τον προσανατολισμό της μέσα από ανούσιες φιέστες (με επιδοτήσεις, βέβαια, από εγχώρια και ευρωπαϊκά κονδύλια) διαφόρων ΜΚΟ κι ένα σύστημα εκπαίδευσης  ιδιαίτερα αναχρονιστικό και επικίνδυνο, δομημένο έτσι ώστε να ευνοεί και τις παράνομες συναλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα που προσβάλουν κάθε τίμιο εκπαιδευτή, και αντιτίθενται σε μια κοινωνία με σύγχρονο και προοδευτικό χαρακτήρα.

Επειδή όμως μόνο με καταδίκες και αφορισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την  εξέταση προσόντων και συμπεριφοράς, ζητάμε από την πολιτεία να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που όχι μόνο θα αποτρέπουν, αλλά και θα προλαμβάνουν τις παρατυπίες/παρανομίες, θωρακίζοντας την πολύπαθη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Ζητάμε να κόψει επιτέλους τον “γόρδιο δεσμό” της διαπλοκής, διαχωρίζοντας την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών (η οποία είναι δουλειά  των εκπαιδευτών) από τις εξετάσεις και τον έλεγχο του συστήματος (τα οποία  είναι αποκλειστική δουλειά μιας ευνομούμενης πολιτείας).

Advertisement

Γνωρίζοντας ότι δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, αλλά σε κοινωνία που γεννά, συντηρεί και συντηρείται από αυτά τα φαινόμενα καλούμε πρωτίστως τους τίμιους συναδέλφους εκπαιδευτές και τους πολίτες της χώρας μας να απομονώσουν και να γυρίσουν την πλάτη στους αγύρτες που λυμαίνονται τον χώρο και την χώρα, και που είναι ένα από τα  καρκινώματα της οδικής ασφάλειας στην χώρα μας.

Τέλος, καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση όλους τους εκπαιδευτές, προκειμένου να απαιτήσουμε τα αυτονόητα γιατί τα μηνύματα από πλευράς υπουργείου είναι τουλάχιστον ανησυχητικά..!»

Advertisement

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Ποιες εξετάσεις οδήγησης; «Επιχειρήσεις» που πωλούν διπλώματα!
Διπλώματα: Πόσο κοστίζει η ισοδυναμία μεταξύ αυτοκινήτου και δίκυκλου
Αποκλειστικό: Πόσο θα “ακριβύνουν” τα διπλώματα οδήγησης;

Advertisement