Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος το «γρηγορόσημο» – Πάνω από 405.000 τα προσωρινά διπλώματα!

Ελλάδα 16:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος το «γρηγορόσημο» – Πάνω από 405.000 τα προσωρινά διπλώματα!

ΝΕΑ

Τέλος το «γρηγορόσημο» – Πάνω από 405.000 τα προσωρινά διπλώματα!

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι οι χιλιάδες online αιτήσεις σημαίνουν χιλιάδες λιγότερες επισκέψεις των πολιτών στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα των online εφαρμογών σχετικά με τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας παρουσίασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες για την Οδήγηση που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πάνω από 405.000 προσωρινές άδειες οδήγησης. Κάθε υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει στις πρακτικές εξετάσεις, μπορεί πλέον σε μια μέρα να εκτυπώσει την προσωρινή άδεια από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του.

Advertisement
Advertisement

O υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε παράλληλα ότι: «Από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι διαθέσιμες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση της άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, μέσω του gov.gr.

Στην Ανανέωση Διπλώματος, έως σήμερα έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις για ανανεώσεις διπλωμάτων!

Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να ανανεώσουν ψηφιακά την άδεια οδήγησης η οποία παύει να είναι σε ισχύ λόγω ηλικιακών ορίων ή για ιατρικούς λόγους, καθώς και τις επαγγελματικές άδειες.

Advertisement

Υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και η φυσική παρουσία του πολίτη απαιτείται μόνο κατά τη διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων.

Ο ιατρός εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και ο φάκελος του πολίτη ενημερώνεται αυτόματα στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών.

Advertisement

Έτσι, οι πολίτες μας γλιτώνουν την ταλαιπωρία και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία όταν αναφερόμαστε σε συμπολίτες μας με χρόνια ιατρικά προβλήματα!

Η ψηφιακή διαδικασία υποστηρίζεται από την ΗΔΙΚΑ και την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει περίπου 4.500 γιατροί σε όλη τη χώρα. Έχουν εξετάσει περισσότερους από 17.000 πολίτες και έχουν εκδώσει περίπου 36.000 ιατρικά πιστοποιητικά.

Ανάλογη είναι και η ανταπόκριση στην ψηφιακή αίτηση για την έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς μέσω του gov.gr.

Advertisement

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, οι πολίτες έχουν καταθέσει  ηλεκτρονικά:

-Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις για αντικαταστάσεις διπλωμάτων και

-9.200 αιτήσεις για αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.

Συνολικά, έχουν εκδοθεί περισσότερα από 45.000 διπλώματα με τη χρήση νέων εφαρμογών, ενώ κάθε μήνα αποστέλλονται περισσότερα από 30.000 «sms» που πληροφορούν τους πολίτες για το στάδιο που βρίσκεται η αίτησή τους.

Το πλήθος αυτό των χιλιάδων ηλεκτρονικών αιτήσεων συνεπάγεται ισάριθμες λιγότερες επισκέψεις των πολιτών στις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Ταυτόχρονα, προχωράμε στον σχεδιασμό νέων δράσεων, όπως  η ψηφιοποίηση του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ).»

Όσον αφορά στην online μεταβίβαση οχημάτων ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο θα μειώσει την κίνηση στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 300.000 μεταβιβάσεις οχημάτων οι οποίοι μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν μόνο με την φυσική παρουσία πωλητή και αγοραστή ή εξουσιοδοτημένου εκπρόσωπου τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες υπηρεσίες για τον ηλεκτρονικό έλεγχο των δικαιολογητικών για τις μεταβιβάσεις & την εφαρμογή #Myauto τόνισε ότι: «Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας των Υπουργείων μας, Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μία συνεργασία που έχει ήδη προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει μετρήσιμα και ποιοτικά αποτελέσματα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λιγότερο από τρία έτη.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μόνο τους τελευταίους μήνες έχουν υλοποιηθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση της άδειας οδήγησης και τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας μέσω του gov.gr, και η δυνατότητα εκτύπωσης της προσωρινής άδειας οδήγησης από προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Η ομάδα των συνεργατών μας από τα δύο υπουργεία εργάζεται αδιάκοπα και μεθοδικά, βάζοντας μία –  μία τις ψηφίδες που απαιτούνται για να χτίσουμε αυτό το σύγχρονο μωσαϊκό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες. Δημιουργείται ένας ψηφιακός χάρτης που μας προσφέρει δεδομένα, τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα και θα είναι ο πολύτιμος σύμβουλός μας στις επόμενες αποφάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα γίνεται η online μεταβίβαση αυτοκινήτου!
SMS ή Email-«Τελεσίγραφο» για ληγμένη ασφάλεια και ΚΤΕΟ!
Έρχονται πρόστιμα σε 1,8 εκατ. παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων!