Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογία η Ελλάδα

Ελλάδα 5:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογία η Ελλάδα

ΝΕΑ

Από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογία η Ελλάδα

ΝΕΑ

Ακόμα μία αρνητική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει η χώρα μας σε θέματα φορολογίας αυτοκινήτων. Το αντίθετο ισχύει με την Κύπρο…

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολύ ψηλούς φόρους στο αυτοκίνητο είναι γνωστό. Θέλοντας μάλιστα να… πρωταγωνιστήσει σε θέματα φορολογίας έχει προσθέσει και έναν επιπλέον φόρο, πέρα από τον ΦΠΑ που αγγίζει το 24%.

Το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης, δηλαδή φόρο στο… φόρο, εκτοξεύει τις τιμές στα ύψη κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την αγορά ενός σύγχρονου αυτοκινήτου το οποίο είναι και πιο ασφαλές αλλά και πιο φιλικό στο περιβάλλον. Με τους δύο αυτούς φόρους η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια την Ευρώπη.

Κοιτάζοντας μόνο τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και όπως θα δείτε από το σχετικό διάγραμμα του ACEA, η Ελλάδα και μόνο με αυτόν τον φόρο φιγουράρει στις χώρες με την υψηλότερη φορολογία.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με την Φινλανδία έχει ΦΠΑ στα αυτοκίνητα που αγγίζει το 24%, ενώ σε χειρότερη θέση βρίσκονται Κροατία, Δανία και Σουηδία με 25%, ενώ η Ουγγαρία έχει ΦΠΑ στο 27%.

Χαμηλοί φόροι στην Κύπρο

Στην αντίπερα… όχθη το Λουξεμβούργο έχει ΦΠΑ στο 17% και η Μάλτα στο 18%. Από τις χώρες με την χαμηλότερη φορολογία είναι η Κύπρος που φορολογεί τα καινούρια αυτοκίνητα με 19%, όσο η Γερμανία και η Ρουμανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες είναι οι τιμές της Maserati Grecale στην Ελλάδα;
Αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων το 2023
Απίστευτο! Η Ελλάδα ακολουθεί την ΕΕ στις εκπομπές CO2