Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από νωρίς στα βάσανα το φορτηγό της Tesla

Ελλάδα 3:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από νωρίς στα βάσανα το φορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

Από νωρίς στα βάσανα το φορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

Δεν έχει προλάβει να κάνει ακόμα την επίσημη εμφάνισή του και ήδη το φορτηγό της Tesla χρειάστηκε την συνδρομή της οδικής βοήθειας.

Advertisement
Advertisement

Πιστό στις παραδόσεις της εταιρίας και της αντίληψης του Musk “βγάλε το στην παραγωγή και μετά διόρθωσε τα προβλήματά του”, το Tesla Semi φαίνεται και αυτό να παρουσιάζει τα τυπικά προβλήματα νεότητας όλων των προϊόντων της Tesla.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παράδοση αρκετών Semi στην Pepsi στην Αμερική, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε έναν τράκτορα να τον σέρνει η οδική βοήθεια.

Οι φωτογραφίες έρχονται από το Σακραμέντο στην Καλιφόρνια, λίγα μέτρα μακριά από μία εγκατάσταση της Pepsi. Και προφανώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι οδήγησε το Semi σε αυτή την ντροπιαστική θέση.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η κατάσταση που επικρατεί γύρω από το νέο δημιούργημα του Musk παραμένει θολή, καθώς πέρα από τις λίγες παραδόσεις που έχει κάνει σε κάποιες επιλεγμένες εταιρίες δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Advertisement

Το Tesla Semi είναι μία ακόμα από τις τυπικές περιπτώσεις προϊόντος της εταιρίας του Musk, με μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξή του (είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2017) και με προβλήματα νεότητας στην ποιότητά του.

Το θέμα είναι ότι στα επιβατικά αυτοκίνητα, οι βλάβες είναι κάτι που απλά επιβαρύνει τον πελάτη και χαλάει την διάθεσή τους και πιθανόν κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι του.

Advertisement

Στην περίπτωση των μεταφορών όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς ένα φορτηγό μεταφέρει αγαθά πολύτιμα ή ευπαθή, και το κόστος μίας ζημιάς ή καθυστέρησης είναι πολύ υψηλό, όχι μόνο σε αξία όσο και στην φήμη της μεταφορικής εταιρίας.

Και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα βρει μπροστά του ο Musk, καθώς προβλήματα αξιοπιστίας δεν συγχωρούνται με κανέναν τρόπο στις μεταφορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας της Tesla στα ηλεκτρικά;
H Tesla θέλει να καταργήσει τους αισθητήρες του τιμονιού
Οδηγός Tesla το ρίχνει στον ύπνο!