Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο! Laptops φορτίζουν ηλεκτρικό όχημα

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Laptops φορτίζουν ηλεκτρικό όχημα

ΝΕΑ

Απίστευτο! Laptops φορτίζουν ηλεκτρικό όχημα

ΝΕΑ

Εταιρεία παραγωγής υπολογιστών ανακοίνωσε πως τα laptop της φορτίζουν μέχρι και ηλεκτρικό όχημα…

Advertisement
Advertisement

Τελικά η τεχνολογία κάνει θαύματα και αποδεικνύεται ότι ένας φορητός υπολογιστής είναι ικανός να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Honor, μέσα σε 60 λεπτά φορτίστηκε όχημα (με ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 180Wh), από φορητό υπολογιστή, το οποίο στη συνέχεια διέσχισε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πείραμα έγινε με την ευκαιρία της παρουσίασης των νέων επαγγελματικών φορητών υπολογιστών της Honor, Honor Magic Book series (14 & 15), στα οποία, με μια μόνο φόρτιση, η μπαταρία τους διαρκεί 10 ώρες χωρίς διακοπή χρήσης.

Το νέο Honor MagicBook Series διαθέτει μια εξαιρετικά ισχυρή μπαταρία εξαιτίας της προσεκτικής τοποθέτησης των εξαρτημάτων εντός του υπολογιστή με αποτέλεσμα η χωρητικότητα της μπαταρίας να έχει ενεργειακή πυκνότητα 56Wh, ικανή να υποστηρίξει έως και 10 ώρες συνεχούς χρήσης, είτε περιήγησης στο Διαδίκτυο, είτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας όχημα.

«Μέσω των δοκιμών, ανακαλύψαμε ότι με την ισχύ της μπαταρίας πέντε φορητών υπολογιστών, είναι δυνατό να φορτίζουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων. Δημιουργήθηκε ένα κύκλωμα φόρτισης για τη σύνδεση των φορητών υπολογιστών και την αύξηση της τάσης εξόδου στα 70 vdc. Αυτός ο φορτιστής συνδέεται με το ηλεκτρικό όχημα για να φορτίζει τη δική του μπαταρία, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει το όχημα μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση. Είναι συναρπαστικό να δούμε πόσο μακριά έχει φτάσει η τεχνολογία της μπαταρίας και είναι απίστευτο να σκεφτεί κανείς ότι μια τέτοια μπαταρία μπορεί να τοποθετείτε σε έναν λεπτό φορητό υπολογιστή» ανέφερε ο Δρ. James Brighton.

Advertisement

Οι συγκεκριμένοι φορητοί υπολογιστές έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά ωστόσο αναμένονται να έρθουν στην Γηραιά Ήπειρο τον Απρίλιο και μεταξύ των χωρών διάθεσης είναι και η Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έτσι θα εκδώσετε online Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση για μεταβίβαση ΙΧ!

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

Γιατί είναι πιθανό να επιστρέψει απόσυρση παλαιών ΙΧ στην EE

Advertisement