Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο! Αποθήκευαν καύσιμο όπου έβρισκαν

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Αποθήκευαν καύσιμο όπου έβρισκαν

ΝΕΑ

Απίστευτο! Αποθήκευαν καύσιμο όπου έβρισκαν

ΝΕΑ

Μας φάνηκε απίστευτο για κάποια δευτερόλεπτα, ωστόσο η ανησυχία και ο πανικός δημιουργεί -σε αρκετό κόσμο- να αντιδρά χωρίς ψυχραιμία. Θυμηθείτε την τρέλα που επικράτησε για κάποια εποχή στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού, όταν υπήρχε αξιοσημείωτη έλλειψη χαρτιού υγείας και μαγειρικής μαγιάς.

Advertisement
Advertisement

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στις Η.Π.Α., όταν το σύστημα ενός κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί προσωρινά η λειτουργία του. Σκεφτείτε ότι από αυτόν τον αγωγό περνούσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης, πετρελαίου και άλλων καυσίμων ημερησίως.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, οι κάτοικοι της “Ανατολικής Ακτής” έσπευσαν απεγνωσμένα σε βενζινάδικα και -κυριολεκτικά- σε κατάσταση πανικού και γέμιζαν με καύσιμο όπου μπορούσαν να το αποθηκεύσουν.

Ανακοινώσεις από εκπρόσωπους συγκεκριμένων πολιτειών προσπαθούσαν να ενημερώνουν τον κόσμο ώστε να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφύγουν να γεμίζουν με βενζίνη κουβάδες και πλαστικές σακούλες. Το τελευταίο μάλιστα είχε συμβεί και παλιότερα (2019) στο Μεξικό.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα κάτι τέτοιο δημιούργησε έλλειψη καυσίμου σε αρκετές πολιτείες, αλλά τελικά τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν πάλι μιας και πληρώθηκαν τα “λύτρα” στους χάκερς. Πιο συγκεκριμένα, πληρώθηκαν έναντι 4,1 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να ξεκινήσει πάλι η τροφοδοσία καυσίμου σε όλη την Ανατολική Ακτή της Αμερικής. Όπως αντιλαμβάνεστε, η επανεκκίνηση δεν θα προσφέρει αυτομάτως τα καύσιμα που χρειάζονται όλες οι περιοχές. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες ώστε να ισορροπήσει η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: Πρόστιμο σοκ για συσκευές αντιραντάρ
Ανοσία έχει η ηλεκτροκίνηση έναντι του κορωνοϊού!
«Καυτές» οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο!

Advertisement