Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Από πότε έχει κυκλοφοριακό το Los Angeles; (+video)

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Από πότε έχει κυκλοφοριακό το Los Angeles; (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο: Από πότε έχει κυκλοφοριακό το Los Angeles; (+video)

ΝΕΑ

Ένα παλαιό video δείχνει ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Los Angeles υπήρχε από την δεκαετία του 1950.

Advertisement
Advertisement

Τα έγχρωμα πλάνα δείχνουν πολλά sedan και ανοιχτά μοντέλα εποχής.

Όποιος έχει πάει στο Λος Άντζελες γνωρίζει καλά ότι η κίνηση μπορεί να γίνει από λίγο ταραχώδης ως και εκνευριστική και αυτό το βίντεο το αποδεικνύει. Το κλιπ δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο κανάλι NASS του YouTube και μας δίνει μια ματιά στους αυτοκινητόδρομους της Πόλης των Αγγέλων κατά τη διάρκεια του τέλους της δεκαετίας του 1950 και των αρχών της δεκαετίας του 1960.

Το παλιό υλικό έχει διορθωθεί, χρωματιστεί και προφανώς ψηφιοποιηθεί για να «ανέβει» στο YouTube. Έχει επίσης προστεθεί τεχνητός ήχος για να του δώσει μια πιο αυθεντική ατμόσφαιρα, αλλά δεν ο ήχος δεν αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα δεν ακούγονται κόρνες αυτοκινήτων, επειδή η κίνηση είναι σχεδόν αδιάκοπη για το πρώτο μισό του κλιπ. Επιπλέον, βλέπουμε μία μάλλον επιθετική οδήγηση καθώς οι αυτοκινητιστές αλλάζουν λωρίδες, περιορίζοντας τους άλλους οδηγούς ενώ περνούν μέσα στο μποτιλιάρισμα. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Αλλά τα αυτοκίνητα σίγουρα έχουν αλλάξει. Το πρώτο μισό του βίντεο φαίνεται να προέρχεται από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1950, αν κρίνουμε από την πλειοψηφία των οχημάτων που βλέπουμε. Τα Chevrolet και τα Buicks είναι άφθονα εδώ (υπάρχουν πολλά μεγάλα Buick Roadmasters), τα οποία αναγνωρίζονται εύκολα από τις μεγάλες, φαρδιές χρωμιωμένες γρίλιες τους με τις εμφανείς κάθετες μπάρες. Τουλάχιστον ένα είναι ένα μεγάλο κάμπριο. Τα Boxy sedan Chevrolet από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεχωρίζουν επίσης, ενώ δεν βλέπουμε κανένα αυτοκίνητο με μεγάλα πτερύγια, τα οποία καθόρισαν το στυλ του Ντιτρόιτ αργότερα στο δεκαετία.

Advertisement

Το δεύτερο μισό του βίντεο μας πηγαίνει αρκετά χρόνια μπροστά. Αυτή τη φορά βλέπουμε αρκετά αυτοκίνητα με πτερύγια, κυρίως Cadillac, ένα Ford Thunderbird δεύτερης γενιάς (1958 έως το 1960), Ford Falcon και πολλά φορτηγά Chevy Apache. Οι παρατηρητικοί θα δουν και μερικά διαμάντια, όπως ένα λεωφορείο Volkwagen Type II και μία Citroen DS.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tαξίδι στο χρόνο: Οδηγώντας στην Αμερική των happy days (+video)
O άξονας μετάδοσης της Porsche του James Dean πουλήθηκε 382.000 $!
Τα πιο τρελά αυτοκίνητα, είναι στο Los Angeles