Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεργία χωρίς… Δακτύλιο: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απεργία χωρίς… Δακτύλιο: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

ΝΕΑ

Απεργία χωρίς… Δακτύλιο: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

ΝΕΑ

ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ζήτησαν να κριθεί παράνομη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη απεργία της ΓΣΕΕ.

Advertisement
Advertisement

Χειρόφρενο τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην γενική απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ που ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Μάλιστα για 24 ώρες θα μείνουν ακινητοποιημένα λεωφορείατρόλει, μετρό, και προαστιακός.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2&3), τα λεωφορεία και τρόλεϊ. Στο Τραμ θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ. Στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Σημειώνουμε ότι μετά την απόφαση του πρωτοδικείου που έκρινε καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ (μετά την προσφυγή των διοικήσεων των μέσων) οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απεργήσουν για 24 ώρες υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑ, η προκήρυξη της απεργίας γνωστοποιήθηκε προς κάθε κατεύθυνση πριν ένα μήνα. Το ΕΚΑ δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ, με την κάλυψη του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, διεκδικώντας την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων και απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση, αγωνιζόμενοι κατά της ακρίβειας και των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας».

Advertisement

Χωρίς ταξί θα παραμείνουν οι δρόμοι της Αθήνας, καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Advertisement

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία και δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά λιμάνια στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΝΟ και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ). Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δύο προβλήτες της Cosco καθώς στην απεργία συμμετέχει το σωματείο των λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν. Η Aegean ήδη ανακοίνωσε την ακύρωση 50 πτήσεων.

Εκτός και ο Δακτύλιος

Advertisement

Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί κάνουν… απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες Tesla;
«Εξοργισμένοι οι πολίτες με την απεργία στα λεωφορεία»
Δακτύλιος: Αναστέλλεται η εφαρμογή του λόγω της απεργίας