Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απανωτές κλοπές αυτοκινήτων από τα εργοστάσια της Ford

Ελλάδα 22:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απανωτές κλοπές αυτοκινήτων από τα εργοστάσια της Ford

ΝΕΑ

Απανωτές κλοπές αυτοκινήτων από τα εργοστάσια της Ford

ΝΕΑ

Από το Dearborn εκλάπησαν F-150 Raptor, ενώ από το Flat Rock «σήκωσαν» 4-5 Mustang, με συνολική αξία κλοπιμαίων να φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ για τη Ford.

Advertisement
Advertisement

Απανωτές περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων απευθείας από τα εργοστάσιά τους έχουν παρατηρηθεί στα περίχωρα του Detroit.

Από τη μια, στο εργοστάσιο της Ford στο Dearborn, κάμποσα F-150 Raptor, συνολικής αξίας κοντά στα 800.000 ευρώ έκαναν φτερά πριν από λίγες μέρες, ενώ από την άλλη στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Flat Rock, σημειώθηκε περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα άλλη κλοπή, με λεία μερικές Mustang. Στη δεύτερη περίπτωση, κάποια από τα κλεμμένα αυτοκίνητα επέστρεψαν στο εργοστάσιο, καθώς εγκαταλείφθηκαν στο δρόμο από τους κλέφτες- με κάποια από αυτά να έχουν και ορισμένες ζημιές.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ανέφερε την κλοπή των pick up από το Dearborn στις 10 Ιουνίου, σημειώνοντας πως οι κλέφτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμβολίζοντας την περίφραξη σε ένα σημείο. Από τις έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν 13 από τα κλεμμένα αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται, κανένα δεν ήταν άρτιο μια και έλειπαν τροχοί, προφυλακτήρες, πόρτες, κλ.π. Αυτό υποδηλώνει πως τα αυτοκίνητα εκλάπησαν για να «γίνουν ανταλλακτικά», στοιχείο που με τη σειρά του μπορεί να καθοδηγήσει τις περαιτέρω έρευνες για να βρεθούν οι αυτουργοί.

Από την άλλη, οι Mustang που ανακτήθηκαν ήταν σε κάπως καλύτερη κατάσταση μια και μόνο σε μια από τις περιπτώσεις η εγκατάλειψή του αυτοκινήτου συνδυάστηκε με έξοδο από το δρόμο και τις σχετικές ζημιές που κάτι τέτοιο προκαλεί. Κάποιες Mustang από τις κλεμμένες, εξακολουθούν και αγνοούνται. Το ζήτημα που εγείρεται είναι σημαντικό και δεν αφορά μόνο τη Ford και την ασφάλεια των εγκαταστάσεών της, μια και λίγους μήνες πριν,  με ανάλογο τρόπο κάποιοι κατάφεραν να πάρουν τέσσερα pick up RAM (ανάμεσα στα οποία ήταν και ένα TRX) από το εργοστάσιο συναρμολόγησης Sterling Heights, ενώ τον περασμένο μήνα, πέντε ολοκαίνουργιες Chevrolet Camaro κλάπηκαν από το εργοστάσιο της General Motors στο Lansing.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Ford F-150 Raptor R θα είναι πραγματικά special (+video)
Ford: Τα σπορ αυτοκίνητα γίνονται άνετα
Συγκριτική δοκιμή: BMW i4 M50 Gran Coupe vs Ford Mustang Mach-E GT

Advertisement

 

 

 

Advertisement