Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Απαγορευμένος καρπός» ο μιμητής του Jeep Wrangler

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Απαγορευμένος καρπός» ο μιμητής του Jeep Wrangler

ΝΕΑ

«Απαγορευμένος καρπός» ο μιμητής του Jeep Wrangler

ΝΕΑ

Η επιβλητική εμφάνιση, το πλούσιο εκδρομικό υπόβαθρο και η προσιτή τιμή του, είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι οι κατασκευαστές που θα ήθελαν να έχουν στην γκάμα τους ένα… Jeep Wrangler, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν μια αξιόμαχη αντιπρόταση.

Έμπνευση από το θρυλικό μοντέλο της Jeep αντλεί και το Brawley, ένα ολόφρεσκο μοντέλο που φέρει την υπογραφή της εταιρείας Vanderhall, από τη Γιούτα των ΗΠΑ.

Με μήκος 3,75 μ., πλάτος 1,93 μ., ύψος 1,76 μ. και ένα μεταξόνιο των 2,86 μ., το Brawley είναι σαφώς πιο μικροκαμωμένο συγκριτικά με το Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Όχι όμως λιγότερο εντυπωσιακό, χάρη στην ιδιαίτερα επιθετική και «σκοτεινή» του εμφάνιση, με την «άγρια» μάσκα, τις 35άρες ζάντες και τα 460 χλστ. που το χωρίζουν από το έδαφος, προσδίδοντάς του ακμαίες εκδρομικές ικανότητες. Για το τελευταίο φροντίζει και η μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης που ανέρχεται σε 22 ίντσες (559 χλστ.)!

Παράλληλα, κάθε τροχός μπορεί να στρίψει ανεξάρτητα προς κάθε κατεύθυνση, χαρίζοντας στο μοντέλο χαρακτηριστικά… κάβουρα. Πρόκειται για μια λειτουργία που έχουμε δει και στο αμιγώς ηλεκτρικό Hummer μέσω του Crab Mode που ενεργοποιείται από το σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Για την τροφοδότηση του Brawley φροντίζουν τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 410 PS/ 651 Nm ροπής.

Advertisement

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 40 ή 60 kWh με την εκτιμώμενη αυτονομία να αγγίζει τα 332 χλμ.

Στο εσωτερικό έχει υιοθετεί ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και μίνιμαλ σχεδιαστικό μοτίβο, παρουσία τεσσάρων ανεξάρτητων δερμάτινων καθισμάτων και μεγάλων παραθύρων για περιμετρική θεά.

Το Vanderhall Brawley τιμάται 34.950 δολάρια (31.000 ευρώ), με την εταιρεία να δέχεται ήδη παραγγελίες. Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι το μοντέλο, δυστυχώς, δεν προορίζεται για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, αλλά αποκλειστικά για ξέφρενο off-roading.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Ερντογάν θα εξάγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και στην Ευρώπη
Οι Ρώσοι παρουσιάζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 6.000 ευρώ
Πόσο εύκολα βγαίνουν οι πόρτες και η οροφή στο Jeep Gladiator;