Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το ανανεωμένο Audi RS Q8

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για το ανανεωμένο Audi RS Q8

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το ανανεωμένο Audi RS Q8

ΝΕΑ

Έχοντας αναβαθμίσει πρόσφατα τη γκάμα του SUV της, η Audi… προθερμαίνει και την κορυφαία έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο φθινόπωρο η Audi παρουσίασε τα ανανεωμένα Q8 και SQ8, ενώ πριν από λίγο καιρό σειρά πήραν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου. Κάτι λείπει, όμως, για να μπει το κερασάκι στην τούρτα…

Φυσικά, η ανανεωμένη εκδοχή του κορυφαίου RS Q8, για το οποίο φαίνεται να έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητα έχει βγει για… προθέρμανση, πριν οριστικοποιηθούν οι αλλαγές και προχωρήσει το λανσάρισμά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το SUV επιδόσεων, θα υποβληθεί σε ένα διακριτικό εξωτερικό facelift, με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερη μάσκα εισαγωγής και πιθανόν νέα φώτα στο πίσω μέρος, ενώ ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν και προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

Το τρέχον μοντέλο τροφοδοτείται από έναν V8 twin-turbo 4,0 λίτρων που αποδίδει 591 ίππους και 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ένα τυπικό σύστημα τετρακίνησης quattro. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στο RS Q8 να εκτοξεύεται από στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει σε περιορισμένη τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.