Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα smart (vid)

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα smart (vid)

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα smart (vid)

ΝΕΑ

Η ώρα για την αποκάλυψη των smart fortwo και forfour πλησιάζει. Το NewsAuto.gr θα ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 16 Ιουλίου για την παγκόσμια πρεμιέρα των δύο μοντέλων. Η Daimler, μητρική εταιρεία της smart, ανήρτησε στο youtube ένα video για να μας κρατήσει σε αγωνία.

Advertisement
Advertisement

Αφού γίνεται μία αναδρομή σε πρωτότυπες εκδόσεις του αυτοκινήτου πόλης, στο τέλος εμφανίζονται σε σκίτσα οι σιλουέτες των δύο smart. Τις κύριες σχεδιαστικές γραμμές των fortwo και forfour τις γνωρίζαμε και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής τους προηγούμενους μήνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα smart δεν θα μοιράζονται με τη Renault μόνο κοινή πλατφόρμα με κίνηση πίσω (αυτή του Twingo) αλλά και κινητήρα, τον 3κύλινδρο 0.9 TCe που γνωρίσαμε στο νέο Clio. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα εφοδιάσει το smart η έκδοση με τα 90 PS ή θα τροποποιηθούν ελαφρώς τα χαρακτηριστικά του. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και τον 1 lt. του απερχόμενου μοντέλου, σε εύρος ισχύος από 65 έως 105 PS (για την κορυφαία έκδοση Brabus).

Το διθέσιο smart θα διατηρήσει το ίδιο μήκος με το απερχόμενο μοντέλο (2,69 m.), θα είναι όμως πιο φαρδύ. Αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει τόσο τους χώρους όσο και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το smart forfour θα έχει μήκος 3,5 m. ενώ τα πίσω καθίσματα θα αναδιπλώνονται, επιτρέποντας τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων.

Advertisement
Advertisement