Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aντεπίθεση με δέκα νέα μοντέλα από τη Fiat

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aντεπίθεση με δέκα νέα μοντέλα από τη Fiat

ΝΕΑ

Aντεπίθεση με δέκα νέα μοντέλα από τη Fiat

ΝΕΑ

Ηλεκτρική αντεπίθεση ετοιμάζει η Fiat που έχει στα άμεσα πλάνα της τρία νέα crossover μέσα στην επόμενη τριετία και συνολικά δέκα νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η πολιτική αυτή έρχεται έπειτα από μία δεκαετία σχετικής «ανομβρίας» καθώς οι Ιταλοί επένδυσαν τα λιγότερα δυνατά χρήματα στην εξέλιξη της γκάμας τους.

Τα σχέδια της Fiat περιλαμβάνουν εκτός από τρία crossover (αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το 500Χ) το supermini Strada (στην αγορά της Βραζιλίας), το αντίστοιχο Fiat 500 supermini και τέσσερα νέα μικρά επαγγελματικά. To πρώτο από όλα αυτά θα είναι ουσιαστικά ένας αντίπαλος του Opel Corsa ή του Peugeot 208 αν προτιμάτε, μία εξέλιξη του δημοφιλέστατου Fiat Punto και θα το δούμε μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο δεν θα φέρει το ιστορικό όνομα, ενώ θα αξιοποιεί την πλατφόρμα και τις γνώσεις του ομίλου Stellantis. Η Fiat φιλοδοξεί να γίνει -όπως λένε οι άνθρωποι της εταιρείας- η… Tesla του λαού με πλήρως ηλεκτρική γκάμα από το 2027 και έπειτα και άκρως προσιτές τιμές αγοράς.

Την περασμένη δεκαετία οι επενδύσεις της Fiat ήταν κάτι παραπάνω από συγκρατημένες και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να κάνει μία στοχευμένη προσπάθεια με σημαντικές προσθήκες στην κατηγορία των crossovers και στην κατηγορία B που έμειναν πίσω τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε και το ηλεκτρικό Fiat 500e τα πήγε εξαιρετικά όντας πρώτο σε πωλήσεις EV’s στην Ευρώπη, αλλά και υπάρχει χώρος για στιλάτα ηλεκτρικά crossovers με προσιτό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ηλεκτρικό Abarth 500 μέσα στο 2023
Ένα πατίνι εμπνευσμένο από το… ηλεκτρικό 500ράκι (video)
Fiat Panda Elettra vs Fiat 500e Red: Χάσμα (ηλεκτρικών) γενεών