Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Αντάρτικο” από την Τσεχία στην ΕΕ!

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Αντάρτικο” από την Τσεχία στην ΕΕ!

ΝΕΑ

“Αντάρτικο” από την Τσεχία στην ΕΕ!

ΝΕΑ

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει με την απαγόρευση πώλησης ΙΧ βενζίνης και diesel από το 2035.

Advertisement
Advertisement

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Andrej Babis δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τη βασική αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, που δεν είναι άλλη από την Skoda και θα αμφισβητήσει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel έως το 2035.

«Δεν θα συμφωνήσουμε με την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε εδώ τι επινόησαν οι πράσινοι φανατικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε ο Τσέχος Πρωθυπουργός σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Advertisement
Advertisement

Η Τσεχία να υπενθυμίσουμε πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και απασχολεί εκατομμύρια εργάτες στο κλάδο και σύμφωνα με τον Andrej Babis μόλις αναλάβουν ως χώρα την Προεδρία της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα αποτελέσει βασικό θέμα διαπραγμάτευσης.

Οι Τσέχοι θα υποστηρίξουν μια υποδομή για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά δεν θα επιδοτήσουν την πραγματική τους παραγωγή, είπε ο Τσέχος Πρωθυπουργός.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο της τσεχικής οικονομίας. Η χώρα φιλοξενεί τη μάρκα Skoda του ομίλου Volkswagen, η οποία διαθέτει δύο εργοστάσια αυτοκινήτων στη χώρα. Η Toyota και η Hyundai κατασκευάζουν επίσης αυτοκίνητα στη χώρα.

Advertisement

Ο Andrej Babis, ο οποίος στοχεύει σε επανεκλογή τον επόμενο μήνα, δίνει προτεραιότητα στην προστασία των εθνικών συμφερόντων και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χάραξης πολιτικής της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Τσεχία η παραγωγή του διαδόχου του Toyota Aygo
Ευρώπη: Πλήρης απαγόρευση των κινητήρων βενζίνης και diesel
7.000 σημεία φόρτισης φτιάχνει η Skoda στην Τσεχία

Advertisement